Na ruim 5 jaar brengt Nintendo een gloednieuw Luigi’s Mansion-game aan voor op de Nintendo Switch. Dit keer speelt het verhaal af in een hotel die bezeten is door enge spoken. Boo!

De laatste Luigi’s Mansion-game (Luigi’s Mansion: Dark Moon) verscheen eind maart 2013 voor de Nintendo 3DS, waarin Luigi door spookachtige landhuizen moet om koppige spoken te verbannen. En dat doet hij met zijn vertrouwde stofzuiger. Geen enkel spook is veilig. Dus wie bel je als er een spook in de kledingkast zit of onder je bed? Juist. Luigi!

Ook in Luigi’s Mansion 3 is hij de hoofdpersoon van het verhaal. Luigi wordt samen met Mario en zijn vrienden uitgenodigd voor een verblijf in een luxe hotel. Maar die oh zo mooie, welverdiende vakantie is van korte duur. Deze hotelvakantie is een listig plan van King Boo om Mario en de rest gevangen te nemen. Luigi zal zijn angst even opzij moeten zetten om zijn broer en vrienden te redden van de kwade King Boo. Maar gelukkig wordt hij bijgestaan door professor E. Gadd, die ook in de eerdere games hem komt helpen en begeleiden.  Hij geeft Luigi zijn geüpgraded stofzuiger, namelijk de Poltergust G-00.

Luigi kan met zijn verbeterde stofzuiger naast spoken opzuigen hem ook als zaklamp gebruiken enspoken tegen de grond slaan om meer schade aan te brengen. Ook kan de Poltergust G-00 meubels en andere dingen kapot maken door middel van de ontstopper ergens tegenaan te schieten en daarna een flinke ruk aan het touw te geven. Dit is trouwens ook erg effectief op spoken die een schild dragen.

Net als in de remake van de eerste Luigi’s Mansion (GameCube) die voor op de Nintendo 3DS is verschenen, komt Gooigi terug naar Luigi’s Mansion 3. Wissel tussen Luigi en Gooigi om handig gebruik te maken van zijn speciale vaardigheden. Gooigi kan door metalen hekwerken glippen en over stekels uit de grond lopen. Maar kijk uit. Gooigi kan niet zo goed tegen water, dus voorkom dat hij in aanraking komt met het natte spul. Heb je zin om samen met een vriend te spelen? Geen probleem. Geef hem of haar een Joy-Con controller en speel als Gooigi. Samen verken je het duistere hotel.

De ScareScraper uit Luigi’s Mansion: Dark Moon komt ook weer terug naar Luigi’s Mansion 3. Een lokaal en/of multiplayer game waarbij je tot wel acht spelers kan spelen. Versla alle spoken voordat de tijd om is.

De release datum is nog onbekend, maar de game zal volgens Nintendo nog dit jaar verschijnen. Houd de Nintendo-website in de gaten voor meer actuele informatie.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.