Jaaaa!!!! Hier ben ik zo enthousiast over, want ik ben gek op de Tropicoreeks! Zon, zee, strand, strategie, simulatie en dictatuur maken samen toch een top game? Ben jij het met me eens, well lucky us, want eind maart mogen we Tropico 6 verwelkomen!

Mocht je Tropico nog niet kennen, dan krijg je eerst even een korte uitleg van mij. In Tropico neem je de rol aan van El Presidente en heb je een eiland om te runnen. Je bent verantwoordelijk voor het op gang brengen van de economie, maar vergeet niet dat er ook politiek bij betrokken is en je ervoor moet zorgen dat jouw bevolking achter je staat. Tijdens verkiezingen wordt je beoordeeld op wat je hebt gedaan en mag het volk stemmen, voor jou of voor een tegenstander. Gelukkig kun je altijd nog geld inzetten om de verkiezingen naar je hand te zetten als de cijfers tegenvallen. Als je niet wordt herkozen is de missie of je sandbox voorbij. Zelf vind ik altijd Sandbox het leukste, omdat je dan lekker kunt prutsen en je wat kunt sleutelen aan de moeilijkheidsgraad en voorwaarden.

We zijn inmiddels aanbeland bij Tropico 6, dus er zijn al vijf voorgangers en ik ben benieuwd wat Tropico 6 zo anders maakt dan de rest. Een van de grootste veranderingen is dat je nu eilanden binnen een archipel kunt verbinden met bruggen, maar dat zal vast niet zomaar gaan en zal ongetwijfeld iets worden waar je naar toe moet werken en het zal nieuwe missies met zich meebrengen. Ook kun je agenten inhuren om wereldwonderen en monumenten te stelen en deze toe te voegen aan jouw eigen collectie. Er zullen ook een aantal nieuwe manieren van transport in te zetten zijn om de eilandbewoners, maar ook de toeristen te vervoeren, zoals taxi’s en een kabelbaan. Andere aanpassingen zijn de mogelijkheid om het paleis naar smaak aan te passen, verkiezingsspeeches zijn terug, het onderzoekssysteem is aangepast om beter op de politieke aspecten te kunnen focussen en je kunt co-op en competitive multiplayer spelen met maximaal vier spelers.

Nou dat zijn me toch wel wat mooie aanpassingen voor een zesde deel in de serie en ik verwacht dat het ook wel een hoop vernieuwing brengt. Tropico 6 is overigens al beschikbaar als pre-order als basisgame, maar ook als ‘El Prez Edition’ en dat klinkt natuurlijk als een zeer presidentiële editie. Deze editie bevat vier ansichtkaarten, twee extra outfits voor je Presidente, een exclusief ontwerp voor het flamingo-vijverpaleis, een digitale soundtrack van Tropican beats en een digitale kalender.

Vanaf 29 maart kunnen PC-gamers alvast genieten van het zesde deel in de reeks en console gamers moeten nog even wachten tot de zomer, want dan komt Tropico 6 naar de PlayStation 4 en XBox One. Ik ben heel benieuwd naar Tropico 6 en kan niet wachten om al die nieuwigheden uit te proberen en om weer een beetje het gevoel te hebben dat het zomer is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.