Het is weer een tijdje geleden dat Nintendo een update gaf over de game Metroid Prime 4. Na ruim twee jaar kondigde Nintendo recent aan dat ze de game opnieuw gaan ontwikkelen. Kortom: we moeten langer wachten. Maar waarom?

Metroid Prime is altijd nog geliefd onder de fans. De vrouwelijke personage in de Metroid-franchise Samus Aran gaat de ruimte in om de duisternis te vernietigen. De eerste twee Metroid Prime-games verschenen in 2002 en 2004 op de Nintendo GameCube en drie jaar later op de Nintendo Wii. Men was vrij enthousiast over het feit dat de game voor het eerst in 3D was, na de 2D-games op de GameBoy Advence. Deze drie games werden toen ontwikkelt door het Amerikaanse bedrijf Retro Studios, ook wel bekend van Donkey Kong Country Returns.

Jaren later werden andere niet heel populaire Metroid-games op de markt gebracht, deze werden niet door de oude vertrouwde ontwikkelaren gemaakt. De laatste game Metroid: Other M (2010) kreeg wisselende positieve en negatieve reviews. Goede graphics en muziek, maar wel een aparte verhaallijn en de backstory van Samus Aran was waar men niet verwachtte.
Dus er moest een nieuwe game komen die net zo goed moest zijn  zoals de Metroid Prime-series. En toen kwam het onwerkelijke…

In 2017 kondigde Nintendo op het jaarlijkse E3-evenement aan dat er een nieuw deel kwam van Metroid Prime. Fans waren lyrisch dat er eindelijk na zes jaar een vervolg kwam van de nog steeds populaire serie. Nintendo kon helaas nog niet veel erover vertellen, omdat de game net in de opstartfase zat. De game kreeg de voorlopige titel: Metroid Prime 4. Nintendo beloofde dat de eisen van de game hoog waren, zodat de fans niet teleurgesteld zouden zijn. Met andere woorden: wij moeten geduld hebben. Intussen heeft Nintendo in de afgelopen twee jaar niks meer van zich laten horen. Ik had de hoop bij elke E3-conventie of Nintendo Direct ze iets gingen vertellen over Metroid Prime 4. Helaas niks. Tot 25 januari 2019.

Mag ik even zeggen dat ik enorm veel respect heb voor het bedrijf om deze keuze te maken en naar buiten te brengen. Het lijkt me geen gemakkelijke beslissing om te nemen, omdat fans al jarenlang zitten te wachten op deze game. Inclusief ik.

Even terug naar de facts. Het was al bekend dat Metroid Prime 4 werd ontwikkeld door een nog onbekend bedrijf, die nog niet eerder een Metroid-game hadden gemaakt. Kennelijk voldeed de game niet aan de eisen van Nintendo, waardoor ze genoodzaakt waren om dit concept te annuleren en de game opnieuw te ontwikkelen in samenwerking met Retro Studios. Het bedrijf die de eerste drie Metroid Prime-games heeft gemaakt. Eerlijk is eerlijk. Ik ben wel blij dat Nintendo deze keuze heeft genomen, want Retro Studios heeft al eerder bewezen dat zij het kunnen. Dus met Metroid Prime 4 moet dat zeker lukken.

Omdat de game opnieuw gemaakt moet worden, moeten we helaas langer wachten. Het is onduidelijk wanneer we de game mogen verwachten.

Wendela

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.