Female-Gamers spelen niet alleen console-games, ook bordspellen kunnen we ons zeer mee vermaken. De feestdagen zijn dé dagen bij uitstek om met het hele gezin gezellig aan tafel te zitten onder het genot van een spelletje. We hebben de nodige tips voor je verzameld om de hersenen te doen kraken. Weg met die eeuwige Triviant: het is tijd voor een moderne spelletjesavond en/ of middag natuurlijk en daar kun je deze tips voor gebruiken!

Persoonlijk ben ik heel erg fan van spellen met kennisvragen (naast coop-spellen) en heb een flinke knobbel voor nutteloze weetjes die overigens op dit soort momenten toch weer wel goed van pas komen. Onderstaande spellen zijn allemaal in de kast van ondergetekende te vinden en staan garant voor een leuk avondje plezier voor de hele familie.

1. Bezzerwizzer

Een moderne versie van Triviant én ook nog eens één die uitdagender is.  Vanwege het spelelement dat je vragen kunt stelen en categorieën kunt uitruilen maakt het spel nog uitdagender. Persoonlijk denk ik alleen maar ‘Yes! eindelijk geen vragen over sport meer’.

Aantal spelers: 2 – 4 (of in teams te spelen)
Leeftijd: 15 – 99 jaar
Speelduur: 60 minuten
Hier te bestellen

2. De Slimste Mens

Bordspelversie van het populaire televisieprogramma. Ga de strijd aan met je familie in de strijd om de slimste. In diverse rondes vergelijkbaar met die uit het programma strijd je om zoveel mogelijk secondes te sparen. Hilariteit gegarandeerd.

Aantal spelers: 2 – 4
Leeftijd: 12 – 99  jaar
Speelduur:  45 minuten
Hier te bestellen

3. Escape Room The Game

Escape Rooms zijn een ware hit en duiken inmiddels overal in het land op. Met Escape Room The Game hoef je de deur niet uit. Aan de eettafel tijdens het uitbuiken verbanden bedenken en slim nadenken. Escape Room The Game is inmiddels in vele soorten en maten verkrijgbaar, dus er is voor ieder wel een interessante editie.

Side-note: er bestaat een mogelijkheid dat dit spel enige onrust van tijdelijke aard in de familie veroorzaakt.

Aantal spelers: 3 – 5 (is makkelijk te rekken tot 7)
Leeftijd:  12 – 99 jaar
Speelduur: circa 60 minuten
Hier te bestellen

4. 30 Seconds

In 30 seconden zoveel mogelijk woorden van je kaartje omschreven. Het concept zal bij een ieder wel bekend zijn, dus verdere uitleg is hier niet nodig.

Aantal spelers: 3 – 20
Leeftijd:  12 – 99 jaar
Speelduur:  30 minuten
Hier te bestellen

5. Codenames

Ontmasker de spionnen. De teamleiders moeten door middel van een flinke dosis creativiteit er voor zorgen dat de teams juist worden geïnformeerd en zo de juiste kaartjes aanwijzen. Klinkt ingewikkeld, maar enig denkwerk is wel vereist. Succes gegarandeerd!

Aantal spelers: 2 – 8
Leeftijd:  10 – 99 jaar
Speelduur:  15 minuten
Hier te bestellen

Geen feestdagen met de familie? Dan kun je natuurlijk gewoon ongegeneerd Exploding Kittens of Cards Against Humanity op tafel leggen natuurlijk.

Wat ligt er bij jullie op tafel tijdens de feestdagen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.