Twee jaar geleden bracht Nintendo een miniversie uit van de NES, die al binnen paar maanden waren uitverkocht. In 2017 volgde een miniversie van de SNES uit. Beide consoles werden enorme hits, dus zal Nintendo ook een miniversie uitbrengen van de Nintendo 64? Er gaan geruchten van wel…

Het valt niet te ontkennen dat de miniversie van de NES en SNES waar tientallen populaire games vooraf geïnstalleerd zijn ongekend populair zijn. De NES Classis Mini kwam in december 2016 uit en was in april 2017 overal uitverkocht. De vraag was – en is nog steeds – enorm hoog. Men kocht de eventuele verkrijgbare mini’s op en verkochten deze voor woekerprijzen. Gelukkig heeft Nintendo hiervan geleerd en heeft toen in september 2017 meer dan voldoende SNES-mini’s geproduceerd om de vraag te kunnen voldoen. We zijn bijna een jaar verder en elk elektronica- en speelgoed(web)winkel heeft nog SNES op voorraad.

Maar ja, men heeft wel een mini van de tweede consolegeneratie in huis, maar nog niet de eerste. Nintendo beloofde dat in juni dit jaar een nieuwe lading van NES Classic Mini’s verkrijgbaar zullen zijn. Hoeveel stuks ze gaan produceren is nog steeds onbekend. Inmiddels biedt Nedgame.nl al een tweede levering van de mini aan.

Na al deze kleine batches die geproduceerd zijn, komen er toch een aantal vragen op. Hoe kan het dat de NES en SNES zo ongekend populair zijn? “We weten dat onze fans gek zijn op ons oude werk,” vertelt Reggie Fils-Aimé, president van Nintendo of America, in een interview met Game Informer. “We doen dit al 40 jaar en we weten dat we veel content hebben waar we onze consumenten mee kunnen verrassen.”. Wanneer Fils-Aimé de vraag krijgt of Nintendo werkt aan een Nintendo 64 Classic Mini, antwoordt hij als volgt: “We weten ervan. Blijf het in de gaten houden.” Is dit een hint dat we binnenkort een mini van de Nintendo 64 kunnen verwachten? Vooralsnog wil het bedrijf zich eerst richten op de beschikbaarheid van de NES en SNES Classic Mini.

Hoe gaaf zou dat zijn?! Een mini Nintendo 64. De derde generatie gameconsole die in 1997 in Europa uitkwam. Als we kijken naar de release datum van de  voorgangers dan zou de Nintendo 64 Classic Mini eind dit jaar verkrijgbaar moeten zijn. Eerder dit jaar legde Nintendo een nieuw patent op de console vast. Vooralsnog kan ik hier verder geen conclusies uit trekken.
En dan de volgende vraag: Welke games zouden op de Nintendo 64 Classic Mini beschikbaar zijn? Het moeten eigenlijk wel klassieke games zijn die enorm succesvol zijn geweest op de console. Super Mario 64 om een voorbeeld te noemen, maar ook Mario Kart 64, Pokémon Stadium en Legend of Zelda: Ocarina of Time. Misschien ook wel de James Bond-game GoldenEye 007 waarvan meer dan 8 miljoen exemplaren wereldwijd zijn verkocht.

Er zijn genoeg games die op de Nintendo 64 zijn uitgebracht destijds. Nintendo heeft voldoende keuze mocht er een Classic Mini van deze console op de markt verschijnen. Tot die tijd kunnen we dromen over dit gerucht of anders zelf gamen mocht je een Nintendo 64 in bezit hebben. Ik ben wel benieuwd welke game jij graag zou willen zien op de Nintendo 64 Classic Mini!

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.