Het is weer enige tijd geleden dat Nintendo weer een Nintendo Direct heeft gepubliceerd. En gisteravond was het weer zover! En met wat voor nieuws…er komt weer een nieuwe Super Smash Bros. game naar de Nintendo Switch!

In de presentatie maakte Nintendo bekend dat weer prachtige games naar de Nintendo Switch en Nintendo 3DS verschijnen. Bekende ontwikkelaars zoals Ubisoft en SQUARE ENIX zullen hun games uitbrengen op een van de bovengenoemde systemen.

Check hieronder de complete Nintendo Direct-video.

Ging dat allemaal te snel voor je? Ik zal even kort samenvatten wat de hoogtepunten zijn van de Nintendo Direct. Met als eerste de Nintendo 3DS-games!

Nintendo 3DS

De gekke, hectische WarioWare-serie komt terug en verschijnt voor de eerste keer op de 3DS. Eindelijk! De game bevat 300(!) razendsnelle minigames, zowel nieuwe als klassiekers van eerdere WarioWare-games, en volledig ingesproken stemmen. WarioWare Gold verschijnt op 27 juli.

‘Mario!’ Het originele Luigi’s Mansion komt naar de Nintendo 3DS, die al eerder op de Nintendo GameCube in 2002 verscheen. De remake biedt verbeterde graphics en nieuwe functies zoals een plattegrond op het onderste scherm. Luigi’s Mansion verschijnt dit jaar exclusief voor de 3DS.

Vorig jaar verscheen er een remake van Mario & Luigi: Superstar Saga en ook opnieuw zal er een remake uit deze populaire Mario & Luigi-serie verschijnen. Nu Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr. ‘s Journey. Verbeterde graphics en een nieuw spelvariant. Deze game zal naar verwachting in 2019 verschijnen.

Naast deze grote games zal ook Dillon’s Dead-Heat Breakers verschijnen op de Nintendo 3DS. Een actie en tower-defense game die op 25 mei verschijnt.
Tevens is de voorverkoop van de game Dectective Pikachu begonnen op de Nintendo eShop. Tegelijk met deze game verschijnt op 23 maart een extra grote Amiibo van Dectective Pikachu.

Nintendo Switch

Kom op. Je hebt de teaser van de nieuwe Super Smash Bros. wel gezien toch? Er komt eindelijk weer een nieuwe game van deze geweldige serie exclusief naar de Nintendo Switch in 2018 met bekende gezichten zoals Mario, Link en Inklings uit Splatoon.

Deze wisten we al: Kirby Star Allies komt deze maand uit, 16 maart. Maar wat we nog niet wisten was dat er op 28 maart een update komt waarbij klassieke personages Marx & Gooey en Rick & Kine & Coo aan de game worden toegevoegd. Tevens is er een gratis demo-versie beschikbaar op de Nintendo eShop.

En in het weekend van 31 maart begint weer een nieuwe, wereldwijde Testpunch voor ARMS. Nintendo Switch-bezitters kunnen 3 dagen lang gratis bepaalde spelstanden spelen. Bezitters hoeven alleen de Testpunch te downloaden in de Nintendo eShop.

We blijven even hangen bij Splatoon. Op 31 maart wordt er de Splatoon European Championship gehouden in Zwitserland. De beste Splatoon 2-teams zullen strijden op het grote podium van Polymanga voor beste Europese Splatoon 2-team. Nintendo streamt live deze toernooi op hun Twitch’s en YouTube-kanalen.
Daarnaast verschijnt er in de zomer de eerste betaalde DLC uit voor Splatoon 2 genaamd Octo Expansion. In dit pakket bevat een nieuw personage Agent 8 (een Octoling die haar geheugen verloren is) en een flink nieuwe singleplayerstand. Deze uitbreiding is beschikbaar in de Nintendo eShop voor € 19,99.
En als laatste verschijnt er in april een grote gratis update voor Splatoon 2 met meer dan 100 uitrustingsstukken, nieuwe levels en een nieuwe rang.

Fans van de sportieve Mario-games kunnen hun hart ophalen bij Mario Tennis Aces exclusief voor de Nintendo Switch. Spannende tenniswedstrijden waarbij je lokaal of online multiplayerstand met maximaal 4 spelers kan spelen. Liever alleen spelen? Geen probleem. Speel de story line en versla moeilijke eindbazen. Deze game verschijnt op 22 juni.

De producer van SQUARE ENIX onthulde in deze Direct meer informatie over de RPG-game Octopath Traveler. Hij vertelde de twee extra hoofdpersonages en de mogelijkheid om tijdens de battles meerdere jobs aan jouw personage toe te wijzen. Heel handig. De game verschijnt op 13 juli exclusief voor de Nintendo Switch. Tevens verschijnt er op dezelfde dag een Compendium Edition: een speciale editie van de game met pop-upboek, handige kaart en een replica-muntstuk.

Captain Toad is weer terug! Hij verscheen als hulpje bij Mario Galaxy op de Nintendo Wii en kreeg op de Wii U zijn eigen game Captain Toad: Treasure Tracker. En nu komt er een nieuwe versie voor op de Nintendo Switch en Nintendo 3DS en nu in stijl van Super Mario Odyssey. Zowel voor de Switch en 3DS verschijnt de game op 13 juli.

Nintendo kondigde ook aan dat er een speciale Amiibo-figuurtje verschijnt op de dag de remake van DARK SOULS: Remastered. Een figuurtje van Solaire of Astora. Door deze Amiibo te gebruiken in de game kan de speler het populaire ‘Praise the Sun’-gebaar maken.
Tevens komt er een gratis netwerktest beschikbaar in de Nintendo eShop net voor de release waarbij spelers alvast de gameplay kunnen ervaren. Meer details van de test volgt binnenkort.

Naast de bovengenoemde aankondigingen zijn ook andere games die binnenkort uitkomen. Op 10 juli verschijnt ook voor de Nintendo Switch de remake van de eerste drie games van Crash Bandicoot uit: Crash Bandicoot N. Sane. Of wat dacht je van Okami HD. Een remake van de klassieke game die naar verwachting komende zomer uitkomt op de Switch.
South Park-fans let op! South Park: The Fractured But Whole komt op 24 april uit voor de Nintendo Switch. Naast de game is ook alle aanvullende content te koop op de Nintendo eShop.
Vorig jaar tijdens de E3 werd al bekend gemaakt dat Sushi Striker: The Way of Sushido op de Nintendo 3DS verschijnt. Maar eindelijk komt de game ook naar de Nintendo Switch. Een leuke actiepuzzelgame die lokaal en online kan spelen. Voor beide systemen verschijnt de game op 8 juni.
Daarnaast kondigde Nintendo nieuwe games aan die dit jaar nog verschijnen zoals Travis Strikes Again: No More Heroes, Light Nightmares: Complete Edition en UNDERTALE. En de definitieve editie van Hyrule Warriors verschijnt op 18 mei voor op de Nintendo Switch.

 

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.