Bouwen. Spelen. Ontdekken. Drie woorden die het nieuwe Nintendo-concept omschrijven: Nintendo Labo. Maar wat is het en wat kunnen we ermee doen? Vanuit een first look trailer vertel ik mijn mening aan jullie. Benieuwd? Lees dan verder!

Enige tijd geleden was er een speciale Nintendo Direct over deze innovatieve creatie. Het moet de nieuwe manier zijn van games spelen. Nintendo Switch-bezitters weten dat je met zowel de tablet als met de Joy-Con’s kan spelen. En voor de hardcore gamer de standaard Pro Controller.
Maar ja, ik ken Nintendo wel een beetje: zij komen altijd wel met iets nieuws. Iets waar zij zich mee kunnen onderscheiden ten opzichte van de concurrenten. Of wellicht een nieuw doelgroep aanspreken: kinderen. Of creatieve gamers die net iets meer beleving willen ervaren.

Het idee vind ik erg leuk. Van een simpel, eenvoudig stuk karton, iets moois maken. In dit geval noemt Nintendo de gemaakte kartonnen creatie een Toy-Con.  Maar wat kunnen we zoal maken van karton? Een hengel waar je één van jouw Joy Con’s in kan stoppen om vissen te vangen of een piano waarin jouw tablet verstopt zit om meesterstukken te spelen. Doe eens gek! En als je toch bezig bent, maak je dan iets moois van. Kleur, verf of besticker ze. Het voelt net of je weer een kind bent.

Maar…waarom karton? Het is makkelijk te buigen tot iets prachtigs als je handig bent, maar stel dat je niet zo handig bent en je scheurt of knipt dat ene onderdeel net iets te ver af. Dan kan het best zijn dat de constructie niet meer klopt en dan? Opnieuw beginnen? Nieuw pakket kopen?
Als ik zo het introductiefilmpje bekijk dan heeft Nintendo allang aan deze doom scenario’s gedacht. Stevig karton en voorgesneden onderdelen die je alleen maar uit het karton hoeft te drukken. Niet vergeten: ze moeten wel een handleiding toevoegen, anders weet je niet welk onderdeel bij wat hoort. Ach, ik moet me niet zo druk maken. Nintendo weet wel wat ze moeten doen voor niet-wetende mensen.

Eind april brengt Nintendo twee verschillende pakketten uit: Mixpakket en Robotpakket. Dat tweede spreekt voor zich. Je moet van 19 bouwplaten en kleine onderdelen een robotpak bouwen. Klinkt al gaaf toch? Maar uit dat eerste pakket kun je vijf verschillende Toy-Con accessoires maken: hengel, piano, motor, huis en een modelauto. Genoeg keuze dus. Ieder pakket bevat een Nintendo Switch-gamecard met bijbehorende software voor het gekozen pakket. Ik ben overigens wel benieuwd of Nintendo meer games gaat uitbrengen die deze Toy-Con’s ondersteunen. Dat maakt het gamen toch wel een stuk leuker.

Bron afbeeldingen: Nintendo.nl

Ik was in het begin erg sceptisch over deze nieuwe ontwikkeling. Wat voor toegevoegde waarde heeft dit? Waarom karton? Het kan namelijk snel kapot of scheuren en blijft misschien ook wel niet lang mooi. Geeft dit wel voldoende uitdaging en plezier voor de gamers? Naarmate ik er meer over nadenk en de positieve kanten ervan zie, ga ik dit concept meer waarderen. Nintendo Labo is onderscheidend. Geen enkel andere concurrent, zoals Sony of Microsoft heeft dit. Het is typisch Nintendo: iedereen kan en mag spelen ongeacht je leeftijd en spelervaring.  Stiekem (ja, heel stiekem) lijkt het mij leuk om mijn eigen Toy-Con huis te bouwen en in te kleuren. Je voelt je gewoon weer een kind worden.

Benieuwd naar dit concept? Klik hier voor meer informatie. En deel jouw mening hieronder wat jij van Nintendo Labo vind.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.