Het was 18 jaar geleden toen ik een reclame op MTV voorbij zag komen van een nieuwe game, De Sims. Ik werd er enthousiast van, beetje levens beïnvloeden, gezinnen samenstellen, huizen bouwen enzovoorts. Toen de game uit kwam had ik hem dus al vrij snel in mijn bezit en zo speel ik inmiddels al 18 jaar De Sims!

Eigenlijk is het best shocking dat ik zo’n beetje de helft van mijn leven al deze game speel. Dat De Sims inmiddels al een deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4 heeft telt dan even niet mee. Ik ben namelijk al bij de allereerste game ingestapt en tot nu toe nog steeds niet uitgestapt en blijf lekker doorrijden. Er lijkt tot dusver ook nog geen einde aan te komen want de ene na de andere uitbreiding verschijnt nog voor De Sims 4.

Ik vraag me af wanneer mensen ooit zat kunnen zijn van dit Sims concept. Door de diverse accessoires, game packs en uitbreidingen blijft men natuurlijk geïnteresseerd in wat er gaat komen. Voor elk is er wat wils en sommige spelers zijn zo vreselijk creatief dat ze hun eigen meubels of outfits maken. Er zijn zelfs creatievelingen die eigen mods maken voor de Sims en de dingen creëren die ze bij EA nog niet hebben uitgebracht. Ik hou het zelf wel bij het samenstellen van een gezin of een enkele Sim die ik een gezin laat starten maar ik kan ook uren bezig zijn om een huis te maken en in te richten. Zeker met al die extra pakketten ben je steeds meer tijd kwijt aan het creëren van een Sim of het bouwen en inrichten van een huis. Dan heb ik nog niet eens gespeeld en ben ik al een paar uren kwijt voor ik daadwerkelijk kan spelen. Natuurlijk gebruik ik ook wel eens cheats, zeker als ik een nieuw pakket ga reviewen. Maar vaak is mijn uitdaging om een Sim van scratch een leven, huis en carrière op te laten bouwen.

Over al die jaren heen ben ik al flink wat geld kwijt aan De Sims-games en uitbreidingen. Maar het werd iets beter te doen toen ik zo’n 10 jaar geleden met deze website ben gestart en ze mocht reviewen. Een enkele review is door een van mijn collega’s gedaan maar uiteindelijk heb ik deze uitbreiding alsnog zelf aangeschaft. Ik heb dan ook BIJNA alles van de De Sims games. Ik heb alleen van De Sims 3 een accessoires pakket niet in mijn bezit, gelukkig heeft mijn schoonzusje deze wel en kan ik hem dan wel lenen. Inmiddels schaf ik steeds meer digitaal aan dus geen hoesjes die rondslingeren, maar alles aan een account gekoppeld als, in dit geval, Origin. Ik hoef ze niet aan te schaffen maar op de een of andere manier voelt de game niet compleet als ik ze niet heb.

Over al die jaren zijn er zoveel verschillende pakketten uitgekomen dat ik het lastig vind om te zeggen welke mijn favoriet(en) is/zijn. Van De Sims 3 in elk geval het vakantie pakket maar ook de seizoenen vond ik geweldig leuk! De huisdieren hoeven van mij niet zo nodig en toch blijven de dieren terugkeren naar de game. Momenteel zijn er al 13 diverse accessoires pakketten uitgekomen voor De Sims 4 en dan heb ik de game packs en uitbreidingen nog niet eens meegeteld.

Andere games die ik lang heb gespeeld zijn Counter-Strike 1.6, World of Warcraft en natuurlijk de diverse Mario-games. Maar De Sims blijft toch flink aan de top staan!!

Welke game(s) speel jij al heel lang?

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.