Het is het nieuwe jaar, veel mensen zijn blut en de afgelopen tijd was al duur genoeg, dus leek het ons leuk om ook eens naar gratis spellen te kijken. Er zijn zoveel gratis spellen dat je er lang niet aan toe komt om ze allemaal uit te proberen, daarom testen wij er een aantal en laten wij weten wat we er van vinden. Als eerste heb ik het spel Paranormal Society gespeeld.

Paranormal Society is een zoek en klik spel van G5 voor op je telefoon of tablet. Het is een gratis spel, maar er zijn wel in game aankopen mogelijk.

Het is 1890 en je bevindt je in London. Het spel begint met een filmpje waar in een mijn een vreemde steen gevonden wordt en het geniale idee is om die op te blazen met goed veel dynamiet. Er is een grote knal en er komen allemaal geesten vrij en de chaos begint. Je speelt als een vrouw die net haar man is verloren en schrijft naar de Paranormal Society om hulp te krijgen om contact te leggen met je man, maar zij zijn niet zo behulpzaam.

Je laat het er natuurlijk niet bij zitten en zoekt ze op. Je moet je eerst bewijzen en gaat samen met meneer William op pad om de ronddwalende geesten op te ruimen. Nu komt er een vrij lange tutorial waar je verplicht wordt alles op een bepaalde volgorde te doen en vind je je eerste geest, een wolf. Er zijn dus dierlijke geesten en menselijke en ze komen door elkaar aan bod. Het is voornamelijk een zoekspel en de objecten die je vindt kun je dan weer gebruiken. Je moet op verschillende verstop plekken klikken, die door een blauw pijl aangegeven worden, en daar staat dan naar welke objecten je moet zoeken. De objecten worden of door een plaatje aangegeven of alleen het woord. Zou je alle bijbehorende objecten gevonden hebben dan kun je de ghost-shard oppakken met speciaal gereedschap. Heb je alle van het level gevonden, dan komt de geest weer tevoorschijn en moet je ene handeling doen om uiteindelijk van hem af  te komen, zoals bijvoorbeeld een foto maken. Dit herhaalt zich eigenlijk eindeloos.

Het zoeken zelf vond ik vrij makkelijk. Je hebt wel een timer, maar ik ben geen enkele keer in de buurt van het aflopen van de timer gekomen. Ook blijf je heel erg lang hangen in dezelfde drie zoekscènes, waardoor je alles vrij snel vindt, zelfs terwijl de objecten niet op precies dezelfde plek te vinden zijn steeds. Het verhaal is wat dunnetjes en is vooral veel dreigen over en weer tussen jou en de menselijke geesten.

Wat ik jammer vind is dat je bepaalde objecten nodig hebt voor je een zoekscène in mag, zoals een soort pincet om de ghost-shard mee op te pakken en die moet je dan weer vinden door een zoekscène te spelen waar op dat moment geen geest is. Het houdt gevoelsmatig je vooruitgang wat tegen en is een soort tijdverspilling. Daarnaast kost een zoekscène in gaan je energie en kun je dus niet aan één stuk doorspelen. Je energie weer vol maken kan door level up te gaan, of door iets te eten of drinken. Je krijgt een aantal dingen aan het begin, zoals een kopje thee die je 30 energie punten geeft, maar als dat op is moet je de rest kopen met rubies. Je krijgt een ruby als je level up gaat, maar dit is erg traag en een kopje thee kost al 5, dus zou je langer willen spelen moet je rubies kopen met echt geld. Of gewoon geduld hebben en een paar uur later verder spelen. Een energiepunt erbij krijgen duurt drie minuten. Uiteindelijk zijn er 11 zoekscènes en 36 geesten. Daarnaast heb je nog collections die je bij elkaar kan sparen en 640 quests, genoeg te doen dus.

Dus moet jij dit spel downloaden ja of nee? Hangt er vanaf: Zou je een beginner zijn als het gaat om zoekspelletjes, dan is dit zeker een aanrader. Zou je al ervaren zijn of het vaak gedaan hebben, dan is deze denk ik te simpel voor je en gaat het snel vervelen. Al met al is het een leuke versie op de zoekspellen, maar ik denk niet dat het mij genoeg gegrepen heeft dat ik het elke dag even op ga starten.

Amber

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.