Assassin’s Creed: Origins is de meest recente toevoeging aan de Assassin’s Creed series. Je kunt deze versie van Assasin’s Creed spelen op de PlayStation 4, Xbox One en de PC en hij is uitgebracht door Ubisoft. In dit nieuwe spel ga je terug in de tijd naar het oude Egypte. Hier onderzoek je tombes, piramides en rij je door de woestijn op de rug van jouw eigen kameel (of eenhoorn). Ontdek waar het verhaal van Assassin’s Creed allemaal begon door de ogen van Bayek.

Verhaal
In deze game leer je de medjay Bayek kennen. Hij is een van de beschermers van het Egyptische volk. Bayek woont in het Ptolemaic kingdom, een rijk geregeerd door Ptolemy XIII. Deze heerser onderdrukt zijn volk en wil ondertussen ook nog eens zijn rijk uitbreiden. Daarnaast spelen Julius Caesar en Cleopatra ook belangrijke rollen in deze politieke affaires. Beetje bij beetje leer je Bayek en zijn vrouw Aya’s rol kennen in deze worsteling om macht en zie je ondertussen ook hoe Bayek omgaat met het verlies van zijn zoon.

Gameplay
Om eerlijk te zijn heb ik alleen maar positieve dingen te zeggen over deze game. Laten we daarom maar beginnen bij het begin. Senu is jouw schattige metgezel op deze reis. Hij (of zij) is een prachtige vogel die jouw doelwitten voor jou kan markeren. Vervolgens weet je precies waar jij Bayek heen moet sturen om mensen te redden of vijanden uit te schakelen. Bayek heeft dan de optie om rond te sluipen en vanuit deze modus iemand direct uit te schakelen, zolang je natuurlijk niet wordt gezien. Mocht je dan ook nog eens de goede vaardigheden hebben gekocht met je ‘experience points’ dan krijg je hier zelfs extra XP voor. Experience points ontvang je trouwens wanneer Bayek een level omhoog gaat. In je menu is een volledige tab gewijd aan alle vaardigheden die jij voor Bayek zou kunnen kopen. Deze vaardigheden zijn zeer divers en hierdoor kan je jouw eigen speelstijl ook kwijt in deze game. Overigens vind je in dit zelfde menu ook jouw quests die je dan kan ‘tracken’. Erg handig, zo hoef je niet heel Egypte door te zoeken. De controls zelf voelen ontzettend natuurlijk aan en je wisselt heel makkelijk van aanval naar verdediging. Daarnaast kan je ook gaan jagen om zo materialen te verzamelen om wapens te maken/upgraden. Tot slot heb je jouw eigen mount. In het begin heb je jouw trouwe kameel die aankomt rennen wanneer je fluit, maar dit kan natuurlijk veranderen.

Mijn oordeel
Assassins’s Creed Origins is een fantastische game. Het spel zelf ziet er prachtig uit en de controls zijn makkelijk aan te leren. De quests en side-quests volgen elkaar goed op waardoor je, je nooit verveeld. Daarnaast heeft Bayek een goed arsenaal aan vaardigheden en wapens tot zijn beschikking. Van pijl en boog tot een vogel die zijn doelwitten voor hem opzoekt. Ook vind ik het heel leuk hoe je het verhaal beetje bij beetje ontdekt. Hierdoor blijf je nieuwsgierig en wil je door blijven spelen. Het zit allemaal ontzettend goed in elkaar. Het enige minpuntje wat ik zou kunnen bedenken is dat je ergens aan het begin van het spel opeens heel veel informatie vrij speelt. Dit was een klein beetje overweldigend. Echter nu ik eraan terug denk weet ik niet eens zeker of het echt een minpunt is. Het is gewoon een geweldig spel.

+ Het ziet er prachtig uit.
+ Er is zoveel te doen en te ontdekken.
+ Senu.
+ Verhaal wordt beetje bij beetje onthuld.
– Veel informatie de eerste keer.

Aan te raden voor zowel Assassin’s Creed fans als voor elke gamer die houdt van een goed avontuur in het oude Egypte.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.