We weten alle dat Legend of Zelda: Breath of the Wild maart 2017 is uitgekomen voor de Nintendo Wii U en Switch. Een te gekke spel! Nintendo kondigde al snel aan dat er DLC-pakketten zullen verschijnen. De eerste DLC-pakket is al geweest en sinds vrijdag is de tweede uitgekomen: The Champions’ Ballad.

De Ballade der Uitverkorenen. Wat voor te gekke extra’s zijn er toegevoegd? Ik ga proberen om dit kort en bondig uit te leggen. Voor degene die dit spel al hebben gespeeld zullen geheid Kass wel kennen. De rondtrekkende muzikant die ergens langs de weg staat. Wanneer je met hem praat vertelt dat hij een lied heeft geleerd van zijn mentor. Alleen hij is onaf. In dit verhaal moet jij, als Link, Kass helpen om zijn onafgemaakte lied te voltooien. Tijdens jouw reis ontdek je meer scènes uit het verleden van de vier uitverkorenen en prinses Zelda.

Waar ik heel blij mee ben is dat er een nieuwe kerker en nieuwe tempels zijn toegevoegd aan het spel. Let op: je kan alleen deze content spelen als je alle vier de beproevingen van de vier uitverkorenen hebt voltooid. Dan pas worden deze extra’s geactiveerd in het spel.

Naast de bovenstaande opties zijn er ook nieuwe kisten beschikbaar verspreid over heel Hyrule die je kan openen. En wellicht vind je wel een van de vele nieuwe items. Wat denk je van Zants’ helm? Een van de eindbazen in Twilight Princess. Of verzamel het kostuum van Fantoom-Ganon. Jawel, de hoofddeksel, pantser en laarzen. En nog veel meer.

En oh ja! Voordat ik het vergeet…in deze onderstaande video vind je aan het eind van de trailer iets bijzonders, dat Nintendo ook heeft toegevoegd aan het spel. Bekijk hem hier snel!

DLC-pakket The Champions’ Ballad voor Legend of Zelda: Breath of the Wild is nu verkrijgbaar voor de Nintendo Wii U en Nintendo Switch. Deze content kan je kopen in de Nintendo eShop.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.