Het is een van de grote games waar reikhalzend naar wordt uitgekeken op Switch: Skyrim. Wat een fijn idee om straks overal waar je gaat van Skyrim te kunnen genieten! De vraag is alleen: waar begin je? Het internet staat vol met tactieken van gamers: de één gaat meteen op zoek naar gelijkgestemden, terwijl een ander direct naar de Companions quests rennen om weerwolf te kunnen worden. Dit zijn vijf dingen die je het beste meteen kunt doen in Skyrim.

Rustig ontdekken
Het is een beetje zoals de ingang inlopen van een pretpark dat je niet kent: je hebt geen idee wat er te doen is, je wil zorgen voor de slimste techniek om zo het korte in de rij te hoeven staan en je hebt echt geen zin om te wachten op je broertje dat naar de wc moet of je moeder die nog geld moet pinnen: je wil door. Wetende dat de wereld van Skyim ongeveer 40 km2 groot is, kun je je in eerste instantie wat overweldigd voelen. Maak je daar geen zorgen over: neem gerust de tijd om op ontdekkingstocht te gaan om iets meer grip te krijgen op de spelwereld en de veelheid aan gebieden. Je wordt in Skyrim niet direct in de actie geplaatst en dat is niet voor niets: de voorbereiding is in dit spel van groot belang.

Een paard regelen
Als je veel kilometers gaat maken, dan wil je dat natuurlijk niet te voet doen. Fast travel kan handig zijn, maar door dit teleporten mis je ook weer een heleboel sidequests waar je op een andere reismanier wel tegenaan kunt lopen. Zet je voet in de stijgbeugel en klim op een paard om Skyrim op de beste manier te ervaren. Nu kun je meteen al je karma naar de filistijnen helpen door de trouwe vierhoever van een ander te stelen, maar je kunt er ook eentje gratis krijgen. Hiervoor hoef je alleen naar de kust te gaan ten zuiden van Bleakcoast Cave (ten westen van Winterhold) tot je een verlaten kampvuurtje ziet liggen. Dat niet alleen: er staat ook een paard geduldig te wachten tot je eigenaarschap over hem neemt. Het beestje volgt je waar je maar wilt, zonder dat je bang hoeft te zijn als crimineel te worden aangemerkt.

Een draak afslachten
Een van mooiste momenten in Skyrim is wanneer een draak zijn vleugel uitslaat en boven je cirkelt. De majestueuze beesten zijn er niet alleen om de game er epischer uit te doen zien, want ze gaan in de aanval. Dood je er eentje, dan kun je allerlei spullen uit hem looten, zoals drakenbotten die je kunt gebruiken om je Dragon Armour-uitrusting te maken. Oke, je moet daarvoor eerst je vaardigheden oppoetsen, maar je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het verzamelen van objecten en vaardigheden. Het is in de beginperiode misschien nog een te grote uitdaging voor je om het tegen een draak op te nemen, maar ook van hem verliezen is de moeite waard: je weet daardoor namelijk wel precies waaraan het je ontbreekt.

Een reus met een draak laten vechten
Een ander imposant, mythisch wezen dat je tegenkomt in Skyrim is de reus. Hij is zo’n drie tot vier keer groter dan jij en op zich is het al gaaf om zelf tegen hem te vechten. Nog cooler is echter om draken met reuzen te laten knokken. Je moet wel je best doen dit goed te regisseren: je moet namelijk zorgen dat de draak jou aanvalt, terwijl jij in de buurt bent van een reus. Ren bij de eerste aanval van de draak naar een reus en automatisch verandert de draak wie hij op het menu heeft en gaat hij voor de reus. Heeft ie eenmaal toegeslagen, dan ren jij een eindje weg, pak je je popcorn en kun je bekijken hoe die twee groteske monsters het tegen elkaar opnemen. Ze zwakken elkaar af, waardoor ze een makkelijkere prooi voor je worden na hun gevecht.

Health potions regelen
Het laatste dat is aan te raden meteen te doen in Skyrim, dat is iets minder sexy is dan de rest. Toch heb je het hard nodig in je queeste: gezondheid. Zorg dat je altijd vijf health potions bij je draagt, zodat je ze altijd kunt gebruiken als pleister op de zere wond en zo nog net het gevecht te kunnen overleven. Een healing spell kan je natuurlijk ook helpen, maar die is minder direct te gebruiken dan een health potion. Het kost een paar duiten, maar ze zijn een van de beste dingen om je zuurverdiende geldstukken aan te verdienen in deze fantastische game.

Heb jij nog goede tips voor gamers die staan te trappelen om Skyrim op Switch te spelen?

Bewaren

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.