Wie is leuker een vampier of een spook? Een spook, want die is geestig. HA HA, Flauw hé? Soms is dat wel even fijn na urenlang horror games te spelen, een beetje humor. Voor deze Top 5 HORROR games mocht ik sowieso van mezelf geen horror games spelen die ik al eerder had gedaan. Waarom? Ik weet dan wanneer de enge, vieze en jumpscares komen en dat is niet eerlijk. Ik moet weer bang worden, schrikken en de buren mee laten genieten van mijn boze piraten taal die ik dan kan uitslaan. Dit allemaal voor jullie!

Lange tijd kon ik er niet tegen, jumpscares. Die momenten dat er wat in beeld springt en al je gevoel uit je lijf voelt lopen van pure angst. Ogen die er ook bijna uitspringen van schrik. Ik kon hier zo boos om worden. Raar, terwijl ik dat wel kon hebben in films. Al zag ik dat dan wel 9 van de10 keer aankomen na al die films die ik inmiddels al heb gezien. Maar in games? Oeff… Ik heb twee consoles hierdoor gesloopt. De eerste was met Resident Evil op de PlayStation 2. Toen je nog een snoer had aan je controller, naar je console. Ik werd vol gegrepen door een zombie, de PlayStation stond naast de TV en ik viel naar achteren waardoor de PlayStation met mij mee vloog. Dat was R.I.P. voor de PlayStation 2.

Er is ook in een frustratie moment een PlayStation 3 gesneuveld, Dead Space ging niet zoals ik wilde, de PlayStation 3 stond op een gammele zelfgemaakt tafeltje, die mijn schop niet kon incasseren. Hoe dom kan je zijn? Dat vond ik ook na een aantal seconden na dat het gebeurd was. Om daarna weer boos te worden dat hij stuk was. Logica… Ik heb dus een tijd dit soort spellen aan de kant gelegd. Deze hobby is al duur genoeg. Ik speelde ze niet meer alleen, wel bij vrienden. Nu mijn game wereld elke dag groeit en ik geleerd heb me beter te beheersen, daag ik mijzelf graag weer uit. Ik heb aardig wat gemist, niet alleen in A titels maar ook in de Indie games.

Bij deze mijn lijst van mijn top 5 horror games. Met natuurlijk uitleg waarom en wat er is gebeurd. Laat me weten welke games jullie deed klapper tanden of gaf jou de rillingen? Als een van jullie met een goede komt waarvan je zeker weet dat ik die moet gedaan hebben, let me know en ik zal het een kans geven en een eerlijke mening van geven wat ik er van vind. I dare you to scare me!

5. Resident Evil 7: Biohazard.

In Resident Evil 7: Biohazard word er in het moerasachtige zuiden van Amerika spook/geest verschijningen opgemerkt. Een televisiecrew van drie mannen onderzoeken dit en worden vermoord. Maar door wat? Je volgt het verhaal van Ethan Winters, zijn vrouw wordt al 3 jaar vermist. Op een dag krijgt hij bericht van zijn vrouw die hem naar een verlaten plantage mansion leid, om haar te redden. Het huis van de Familie Baker. Mia, Ethan’s vrouw word gevangen gehouden, ze moeten vluchten voordat ‘papa’ ze vindt. Er is iets heel vreemds aan de hand, Ethan moet gebruik maken van verschillende wapens, gereedschappen, geneesmiddelen en moet puzzels oplossen om verder te kunnen ontsnappen van deze hel.

Op nummer 5 staat the good old Resident Evil. Gehele serie games (en films) zijn in een woord gruwelijk! Natuurlijk bedoel ik dat positief, ik ben er al een tijd fan van ondanks mijn PlayStation 2 ervaring. Ik vind Resident Evil 7: Biohazard spannender dan zijn voorganger. De sfeer is erg belangrijk en dat is zeker niet te missen in dit deel. We worden echt verwend met hoe het er allemaal uitziet tegenwoordig. Niet iedereen zal dat met me delen maar goh als je even terug kijkt naar hoe het eerst was? En ik heb een paar keer Resident Evil 7: Biohazard op de Virtual Reality (VR) mogen spelen, en my god wat wil ik graag een VR! Het plan is simpel gehouden, geen skill trees en questlines. Maak bedachtzame keuzes met je middelen, die kunnen je redden. Mij niet, ik ga echt vaak dood in het spel. Ben niet altijd zo doordacht bezig. (PANIEK PANIEK)

4. Hellblade: Senua’s Sacrifice.

Hellblade: Senua’s Sacrifice is gemaakt in samenwerking met neuro-wetenschapppers en psychose ervaringsdeskundigen. Je kruipt in het hoofd van Senua, een gebroken, gekwelde vrouw die wanhopig op zoek is naar de ziel van haar gesneuvelde geliefde. Ze vecht zich naar de diepte van de Noorse onderwereld.

Als je dit spel al kent denk je misschien wel wat doet deze in een horror top 5? Snap ik.. Want echt eng is dit spel niet. En het is voornamelijk actie, avontuur en hack & slash. De reden waarom ik dit spel wel in mijn top 5 heb gezet is om de psychologische kant. Hellblade: Senua’s Sacrifice is werkelijk prachtig, daarbij ik hou persoonlijk erg van Vikingen en mythologische verhalen. Het beste is om dit spel met een goede headset te spelen. Wat ik persoonlijk ervaar was dat ik er soms echt even bij weg moest. Puur om de persoonlijke en emotionele reis die je doorgaat in dit spel. Ik wil niet te veel spoilers geven maar omdat dit zo in mijn hoofd speelde was het op een aparte manier heftig. Je ervaar worstelingen met conflicten, verlies en langetermijneffecten van een trauma. Het akelige is dat mensen hier aan leiden en daar werd ik ook mee geconfronteerd. Er zijn mensen die zich dagelijks zo voelen. Persoonlijk vind ik alleen met je eigen gedachtes en gevoelens zijn het engste van allemaal.

Monsters are real, and ghosts are real too. They live inside us, and sometimes, they win. – Stephen King

 

 

3. Bendy and the Ink Machine.

Gepensioneerde Henry werkte vroeger als animator en wordt door zijn oud collega Joey Drew uitgenodigd om terug te komen bij de oude studio. Wanneer Henry aankomt merkt hij dat de studio verlaten en vergaan is. Tijdens zijn zoektocht door zijn oude werkplaats komt Henry er achter dat er iets fouts aan de hand is. Hij vind zelfs bewijs dat zijn oude baas en vriend Joey bezig is met duistere rituelen en andere praktijken.

Tijdens mijn zoektocht en het spelen van vele horror games, kwam ik bij dit juweeltje; Bendy and the Ink Machine. Chapter one is gratis en de andere waren een paar euro. Het spel stond hoog in de waardering en wat mij het meeste aantrok was de tekenfilm-achtige sfeer, duister en mysterieus. Ik dacht laat ik me maar eens traumatiseren met cartoonfiguren! Ik moet eerlijk zeggen dat chapter one, mij niet veel deed behalve dat het verhaal solide en de puzzels wel vermakelijk waren. Maar echt een horror gevoel? Nee, niet echt... Tot chapter two. Ik ben blij dat ik niet gelijk na chapter one er klaar mee was en verder ging naar chapter two. Want ik snap nu waarom de waarderingen hoog liggen en mensen dit spel sponsorden op Kickstarter. Goed verhaal, psychologisch, bruut en een fantastische soundtrack. Er waren momenten dat al mijn haren op mijn lijf omhoog stonden en de schrikmomenten mij benauwd en huiverig maakte. Met andere woorden ik voelde me soms een schijtert. Niet verwacht van dit spel en zoals ik goed begrijp komen er nog 2 chapters aan. Momenteel zijn er 3 chapters waar je even zoet mee ben, ik kan nu eerst even bijkomen.


2.
Outlast 2.

Blake Langermann is een journalist en camera man die samen met zijn vrouw Lynn tijdens hun werk crashen met de helikopter in de middle of nowhere, Arizona. Nadat Blake bijkomt van de crash ziet hij dat de bemanning van de helikopter gevild en gekruisigd zijn en zijn vrouw is verdwenen. Op zoek naar Lynn komt Blake aan in een duister stadje genaamd Temple Gate, de inwoners zijn totaal niet behulpzaam en niet alleen dat, ze offeren en vermoorden hun kinderen. Blake komt erachter dat zijn vrouw gepakt is door deze geschifte cult onder leiding van ‘papa’ Sullivan Knoth. Ze is zwanger.. van de anti-chist! Tijdens Blake zijn zoektocht om zijn vrouw te redden krijgt hij steeds meer verontrustende hallucinaties van zijn jeugd. Wat is er aan de hand?

Dit is een spel met alles wat je nodig heb om een hartritmestoornis te ontwikkelen. Maar wauw, hij is mooi, zo veel details! Al kan je veel missen omdat je weer eens flink moet rennen voor je leven. Ik zat echt in dit spel. Enkele keren wist ik echt niet welke kant ik op moest en ik wou soms zo graag een geweer vinden om die walgelijke griezels kapot schieten. Dat was voor mij het meest frustrerende, al was het weg rennen natuurlijk wel het verstandigste. Er zijn aardig wat gelijkmatige games waar je een camcorder heb en je batterijen moet verzamelen. Ik hou niet veel daarvan, zelfde voor click and point en van kamer naar kamer sleutels zoeken. Outlast 2 is zeker een uitzondering waar ik veel van heb genoten. Vanaf deel 1 & Outlast: Whistleblower, behoord deze titel zeker op de tweede plaats.

1. Five Nights at Freddy’s 1 / 4 & Sister location.

Ik heb een sterke haat liefde verhouding met dit spel. Dit heeft me echt urenlang bezig gehouden. Lachen, vloeken, huilen, het heeft heel wat in me los gemaakt. Ik wist niet dat ik zo een paranoïde zenuwenpees kon zijn. Wat een ongelooflijke reeks is dit! Echt geweldig maar oh wat een hel! Ik kan voorlopig even niet naar de Intertoys…

In Five Nights at Freddy’s ben je de nachtbewaker van een pizzarestaurant en zit je vanaf 00:00 uur nachts tot 06:00 uur morgens in een kantoor en moet je zien te overleven. Van wat? Animatronics (robot dieren) die in de avond rond gaan dwalen. Deze Animatronics hebben namelijk een eigen willetje. Ze zijn niet gemeen hoor, ze willen je niet vermoorden. Nee, als de Animatronics je zien, denken ze dat jij een Animatronics bent zonder kostuum. Dat is tegen de regels dus proberen ze je hoofd in een Freddy Faz bear kostuum te proppen die al vol is met draden, schroeven en andere onderdelen. Wat dus eindigt in een nare en pijnlijke dood. Je heb daarbij ook maar een beperkte hoeveelheid elektriciteit. Alles kost stroom, Camera’s checken de lampjes in de gangen en als je wel gedwongen word de deur te sluiten. Heb je geen stroom meer en valt alles uit, niets kan je dan nog beschermen tegen de Animatronics.

Ik vind deze reeks games echt het geld waard. Het verhaal maakte mij echt nieuwsgierig naar meer. Qua graphics vind ik het ook geweldig. Alles is goed in elkaar gezet en als je van easter eggs houdt dan is dit zeker ook aan te bevelen. Ik heb ze persoonlijk niet gezocht hoor, ik was al blij dat ik de nachten overleefd had. Het spel kan soms erg frustrerend worden en ik, ik schrik. Na al die keren, elke keer weer. Freddy met zijn bopderdiebop geluidje, ik werd er gek van. Of Roxy die je echt in de gaten moet houden anders komt ze wel naar je toegerend. Maar ik moest en zal mijn shift afmaken!

 

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.