Als ik iets met inzoomen en Instagram in dezelfde zin lees, dan bekruipt mij een naar gevoel. Kunnen mensen straks inzoomen (met terugwerkende kracht?!) op mijn Instagramfoto’s? Nee toch he? Maak je geen zorgen, dat is is niet zo. Superzoom maakt het wel mogelijk om zelf een dramatische, horror-achtige opgenomen zoommomentje toe te voegen. Het is Halloween op Instagram!

Ik ben er nog steeds niet helemaal achter hoe Halloween een rol speelt in de Nederlandse maatschappij, want als Noord-Hollander ben ik nu eenmaal opgegroeid met Sint Maarten in plaats van trick or treat. Maar dat wil niet zeggen dat Halloween helemaal niet mag van mij: ik was zelf gisteren verkleed als vampier naar een geweldig Halloween-themadinertje en mijn 14-jarige gothic-zelf houd wel van gegriezel.

Halloween op social media

De feestdag is ideaal voor bedrijven om iets mee te doen. Zo liggen er bij Hema schattige pompoen-dekseldiademen en kun je bij Appie terecht voor een pompoen met eng gezicht om uit te kerven. Daar blijven social media natuurlijk niet in achter. Facebook heeft filters en vertelt je op je wall dat je niet je kostuum moet vergeten, op Twitter krijg je een schattig spookicoontje te zien als je de hashtag #Halloween gebruikt en dan is er natuurlijk ook nog Instagram…

Je kent hem vast wel, dat filmpje van dat eekhoorn-achtige marmotbeest dat dan met een groot oog achterom kijkt, waarbij met dramatische muziek in de achtergrond wordt ingezoomd. Die “dam-dam-daaammm!”-momentjes kun je nu ook maken in Instagram. Het social mediakanaal voegt er geweldige muziek aan toe voor de meest horror-achtige en tegelijkertijd grappige zoommomenten. Dat heet dus Superzoom.

Superzoom

Je kunt Superzoom gebruiken als je de Stories-camera aantikt, nadat je de app hebt geüpdate. Er zijn bovendien nieuwe filters beschikbaar, waarmee je griezelige selfies kunt maken met veel mist, met een zombie-uiterlijk of met een duistere cartooneske vampierenlook. Je kunt de filters maar tot 1 november gebruiken, maar ik verwacht dat Superzoom nog wel even blijft!

 

JennyD

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.