Typisch. Als ik ga gamen dan moet en zal er een snack bij mij in de buurt liggen. Een zak chips, M&M’s, pot vol met zoete lekkernijen. Niet heel gezond maar het eet wel makkelijk weg. Om dit tegen te gaan heb ik een leuk DIY Fire Flower snack voor je, die je kan maken voor tijdens het gamen. Ook super leuk trouwens mocht je een gameavond heb met kinderen, familie of vrienden.

Een gezonde snack voor tijdens het gamen, of voor tussendoor. We gaan een groentesnack maken die we tot een Fire Flower gaan maken. Dit Super Mario-item kent 5 kleuren: wit, geel, oranje, rood en groen. Variatie dus. Het witte gedeelte wordt de dipsaus waarin de overige kleuren, de groentesnacks, in kunnen dippen. Heb je er zin in? Mooi zo! Laten we gauw beginnen! Wat hebben we nodig?

 • 1 gele paprika
 • een kleine zakje wortelen
 • snoeptomaatjes
 • komkommer
 • 1 broccoli
 • 2 olijven, rozijnen of bosbessen

Voor de dipsaus maken we een yoghurt dip:

 • 4 el yoghurt
 • 2 el mayonaise
 • citroensap van een halve citroen
 • handje verse bieslook
 • handje verse peterselie
 • peper en zout
 1. Was de groente. Droog de broccoli en snij de roosjes van de stronk af. Snij de roosjes eventueel wat kleiner zodat ze makkelijk eetbaar zijn.
 2. Snij de gele paprika in reepjes. Snij de kommer in schijfjes (in reepjes mag ook).
 3. Voor de dipsaus meng je de yoghurt en mayonaise in een kleine mengkom. Voeg daarna het sap van de citroen toe en meng dit opnieuw.
 4. Snij de verse kruiden fijn en voeg dit toe bij de saus. Meng dit nogmaals en breng de dipsaus op smaak met peper en zout.
 5. Schenk de saus in een rond bakje.

Nu komt het leukste: het maken van de Fire Flower. Pak een groot (lang) bord. Een dienblad werkt ook. Plaats eerst de dipsaus boven op ongeveer 2/5 van het bord. Bouw daaromheen van ongeveer 2 tot 3 cm breed de reepjes paprika. Doe dit ook met de wortelen. Vervolgens mogen de snoeptomaten de bloem afsluiten, ongeveer 4 tot 5 cm breed.
Nu maken we de steel. Plaats de schijfjes (of reepjes) in het midden van de Fire Flower verticaal. Zorg dat de schil van de komkommer grotendeels zichtbaar zijn. Tot slot maken we bladeren van broccoli. Plaats aan beide kanten wat broccoliroosjes in de vorm van een blad.
En voor de finishing touch plaats je twee olijven, rozijnen of bosbessen in de dipsaus voor de ogen. Ta da! Jouw Fire Flower snack is klaar!

Een goede vervanger voor de yoghurtdipsaus is tzatziki. Meng 200 ml Griekse yoghurt, 1 tot 2 fijngesneden teentjes knoflook , fijngesneden komkommer en snufje zout in een kommetje. Voeg eventueel een theelepel dille toe. Heerlijk fris maar ook een klein beetje pittig door de toegevoegde knoflook.

Geen groentefan? Je kan ook een fruitvariant maken. Vervang de gele paprika met ananas, wortelen met cantaloupe meloen of mandarijnenpartjes, tomaten met aardbeien, komkommer met kiwi en broccoli met groene druiven. De dipsaus kan je dan vervangen met Griekse yoghurt en 2 tot 3 el honing. Proef regelmatig of de saus op smaak is.

Eet smakelijk!

Bewaren

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.