Het is alweer vier maanden geleden dat het spel Legend of Zelda: Breath of the Wild uitkwam voor de Nintendo Wii U en Nintendo Switch. Ik heb grotendeels al mijn vrije uren besteed aan dit unieke, prachtige spel. Maar op een gegeven moment ben je ook wel een beetje klaar met dit en speel je iets anders. Gelukkig bedacht Nintendo speciale DLC-pakketten, oftewel uitbreidingspakketten, om het spel weer wat uitdagender te maken. Het eerste pakket: The Master Trials.

Dit spel heeft een prachtige omgeving. Je denkt dat je alle gebieden hebt bezocht en alle items hebt gevonden maar integendeel. Plotseling kom je erachter dat in het grote meer nog schatkisten liggen met unieke en/of zeldzame items liggen. Of dat je een aantal Korok seeds bent vergeten. Oeps. Kan gebeuren.
Gelukkig kan je dat alsnog gaan behalen, terwijl je het nieuwe DLC-pakket: The Master Trials hebt gedownload en geïnstalleerd. Dit is het eerste pakket die Nintendo uitbrengt voor de game. Winter 2017 volgt het tweede uitbreidingspakket. Maar zo ver zijn we nog niet. Dus ik ga wat meer vertellen over The Master Trials.

De meest belangrijke maar ook tijdrovende uitdaging in het pakket is de (hoe kan het ook anders) Trial of the Sword. De uitdaging is dat je alle 45 kamers, zonder dood te gaan, overleefd. Deze uitdaging vindt plaats in de Korok Forest op de plek waar je de Master Sword uit de grond hebt getrokken. Door de zwaard terug te plaatsen kom je in een gedachtepaleis terecht. Vanaf hier begint de trial. Je begint met niks. Geen wapens, geen bescherming en geen eten. Gedurende de gevechten kan je wapens en andere benodigdheden halen om jezelf te beschermen en voor te bereiden voor de volgende kamer.
Let op: de eerste paar kamers zijn een eitje. Maar daarna wordt het serieuzer, dus moeilijker. Ook de omgeving en het weer in de kamers veranderen. Een kamer gevuld met water, onweersstorm die jouw personage kan elektrocuteren zodra je iets van metaal draagt. Kortom: het is pittig.


Bron: www.nintendo.nl

Wat er ook aan het spel is toegevoegd is de Master Mode. Deze optie is beschikbaar zodra je het spel uitgespeeld hebt. Je maakt een nieuw save file aan en de meeste sterke vijanden zullen in het startgebied voorkomen. Ook zullen alle zwakkere vijanden vervangen worden door sterke niveaus. Voorbeeld: de rode Bokoblins (de zwakste in zijn soort) zullen vervangen worden door blauwe Bokoblins. De wat sterkere in zijn soort. Let goed op dat je geen Lynels tegenkomt wanneer je geen bescherming draagt.
Wat ook erg handig is is de toevoegde Hero’s Path Mode. Op de kaart laat de optie zien waar Link de afgelopen 200 uur van het spel heeft gelopen. Zo kan je makkelijk zien waar je nog niet hebt gelopen. Met de speciale time tracker bar kan je zien waar je de meeste tijd hebt gespendeerd.  Daarnaast heeft Nintendo de ultra handige Travel Medallion aan het spel toegevoegd. Wanneer je naar een plek wilt maar geen fast travel-punt in de buurt is, kan je met het medaillon een plek op de kaart aanwijzen en daar naartoe teleporteren in plaats van kilometers rennen.


Bron: www.nintendo.nl

Daarnaast zijn er ook kleine toevoegingen gedaan. Zoals de nieuw headgear de Korok-masker. Zet dit item op en je voelt een trilling van de controller zodra je in de buurt bent van een Korok seed. Ach, je kan in het spel 900 seeds vinden. Komt nu helemaal goed met dit prachtige bladvormige masker.
Verder vind je 8 extra schatkisten waar armour onderdelen zijn verstopt. Deze onderdelen komen voort uit de vorige Legend of Zelda-spellen zoals The Phantom Hourglass en Majora’s Mask. Kan jij ze allemaal vinden?

De eerste DLC-pakket voor de Legend of Zelda: Breath of the Wild is leuke toevoeging. Zeker voor spelers die meer uitdaging willen. Je bent uren zoet om de Trial of the Sword te voltooien, zonder dood te gaan. Dat is best al een uitdaging zelf. Maar ook als je het spel uitgespeeld hebt, is de optie Master Mode een leuke toevoeging voor hardcore spelers. En niet te vergeten: de extra voorwerpen en kleding voor Link. Het motiveert de spelers, die het spel even zat waren, om weer te gaan spelen.

Wil je het uitbreidingspakket The Master Trials hebben? Het pakket is beschikbaar op de Nintendo E-shop voor de Nintendo Wii u en Nintendo Switch voor een prijs van € 19,99.

Written by

Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.