Nu E3 is nog niet zo lang voorbij is, is het denk ik wel zeker om te zeggen dat we allemaal wel best wel gehyped zijn. Het feit dat games gehyped worden is niks nieuws, let’s be honest, hype is iets wat er nu eenmaal bij hoort, maar kan te veel aandacht voorafgaand een release een game verpesten?

Persoonlijk ben ik geen fan van “de hype” sterker nog is het enige wat ik van een game bekijk de trailer, aangezien het me gewoon te vaak is overkomen dat een game van te voren helemaal opgeblazen werd en uiteindelijk gewoon teleurstellend was. Neem No Man’s Sky bijvoorbeeld die uiteindelijk de titel No Man’s Lie gekregen heeft. Van te voren werden een aantal beloftes gedaan over de game die uiteindelijk tot een boze community geleden heeft.

Zelf denk ik altijd hoe meer aandacht hoe meer kans op negativiteit er bestaat. Neem nu de haat die Bioware gekregen heeft vanwege Mass Effect Andromada. Tuurlijk facial animations zijn belangrijk maar toch hoort dit niet het enige beoordelingsvlak te zijn.

Maar nu komt het punt: verpest de hype een game of kan het in je voordeel werken? Zelda Breath of the Wild heeft voorafgaand de release heel veel positiviteit ontvangen en achteraf ook. Hierbij heeft de hype dus een positief effect gehad. No Man’s Sky daarentegen….let’s not talk about it.

Ja, geloof me als ik iets vets vind, betrap ik mezelf ook dat daar dan echt dagen over door kan ratelen, maar hetzelfde geldt ook als ik iets echt sh#t vind…

Dus ja wat vinden we? Is veel aandacht goed voor een game of juist niet? let me know.

Bewaren

Bewaren

About Angela

Chick die vaak een zonnebril draagt en oh ja een chick die van games houdt.

View all posts by Angela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.