Normaal in deze tijd van het jaar is mijn agenda een soort opeestapeling van activiteiten. Dat is dat jaar niet anders, hoewel er ditmaal wel een verschil is in hoe ik mijn tijd spendeer. Ik game normaliter veel meer in december, maar dat is deze maand niet het geval. Het was me tijdens E3 en Gamescom al opgevallen dat ik eigenlijk helemaal niet heel veel games voorbij zag komen waar ik direct heel enthousiast van werd: zeker als ik de releasekalender zag van de tweede helft van 2016 dan gingen mijn mondhoeken eerder omlaag dan omhoog.

Niet dat er helemaal niks was, want er waren wel wat interessante titels, zoals Batman: A Telltale Story, Steep, The Last Guardian Mafia en Watch_Dogs 2 bijvoorbeeld. Maar bij Nintendo kwam niet veel vandaag het laatste half jaar, en veel gloednieuwe franchises zitten er ook niet bij. Plus, toen de grote games waarop iedereen zo zat te wachten er eenmaal waren, bleken ze best tegen te vallen. Zouden de games inderdaad aanzienlijk minder goed zijn, of zijn we te verwend?

Het blijft voor mij een kwestie van: het was gewoon mijn jaar niet, sowieso is er veel veranderd privé in 2016, en dat is uiteindelijk allemaal goed, maar het heeft de gemoederen wel beziggehouden. Het feit dat ik nu geen PlayStation 4 meer heb, doet ook een beetje pijn, dus ik probeer voor een nieuwe console te sparen als ik niet spaar voor een weekje New York..

Ook is het me dit jaar opgevallen hoe weinig tijd ik over heb, elke keer denk ik: zitten er echt 24 uur in een dag, want het voelt alsof het er maar 10 zijn! Aan de andere kant geniet ik volop, en weet ik dat 2017 juist wel weer heel boeiend zal worden. Er komt een nieuwe soort console bij Microsoft vandaan, en Nintendo komt met haar Switch, die ik steeds per ongeluk Swift noem.

Ik troost mezelf dus maar met de gedachte dat studio’s in 2016 simpelweg heel erg druk waren met het bedenken van frisse, nieuwe ideeën, en dat het op E3 en Gamescom 2017 weer regent van nieuwe games die ons versteld doen staan van waar games anno 2017 toe in staat zijn. Je zou denken dat we d’r met zijn allen juist niet zo heel veel zin in hebben, maar dat is niet waar: immers kan 2017 alleen maar beter worden, toch?

 

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.