Een tweede deel van Disney Magical World ligt in de winkels, of ook deze een aanrader is voor de feestdagen, verjaardagen of gewoon als cadeautje lees je onderaan deze review. Ik heb het eerste deel ook mogen spelen en hier de nodige uren in gestoken, dat er een deel twee zou verschijnen deed me toch enigszins stuiteren!

In dit deel ga je weer de Disney vrienden helpen met kleine opdrachten, quests en het verzamelen van spullen. Je ontvangt beloningen en maakt van deze, samen met de gevonden spullen meubels en kledingstukken. Er zijn verschillende werelden waar je in de loop van het spel zo binnen kan wandelen. Zo kan je aan de wandel met Lilo & Stitch en hun buitenaardse vrienden, Sneeuwitje en de zeven dwergen, wandel je door de wereld van Elsa, Anna en Olaf ga je de zee in met Ariël en haar kornuiten, bezoek je de wondere wereld van Alice en kan je feest vieren met de vrienden uit het Honderd Bunder bos oftewel, Winnie de Pooh en vrienden.

img_disney_magical_world2_screenshots2

Elke wereld heeft een eigen thema en queesten die je kan volgen. In de wereld van Winnie de Pooh help je om een picknick voor te bereiden. Hiervoor volg je een lijn van opdrachten om het tot een feest te maken. Bij Sneeuwitje en de zeven dwergen moet je bij alle dwergen een opdracht uitvoeren, deze zijn gevarieerd maar wel leuk. Uiteindelijk mag je mee de mijn in op zoek naar diamanten.

Toch zijn er veel herkenningspunten uit het eerste deel. Zoals bijvoorbeeld de werelden van Winnie de Pooh en die van Alice in Wonderland, ook al zijn ze iets aangepast wat groter en misschien uitgebreider deze zijn gewoon hetzelfde. De manier waarop je geld en spullen kan verzamelen, meubels en kleding maakt is hetzelfde gebleven. Ook het principe van de quests, het verslaan van spoken is hetzelfde en deze levels zijn aangepast aan het thema en de omgeving waar je op dat moment in zit.

Ook is het café weer aanwezig, deze is groter omdat er een podium aan toe is gevoegd, hier kan je samen met de Disney figuren die op je thema feesten komen een show opvoeren. Ditmaal woon je niet boven het café, je hebt nu een eigen woning met niemand minder als Mickey Mouse als buurman. De buurt is ook anders, het oogt groter en uitgebreider maar het heeft nog steeds dezelfde naam.

img_disney_magical_world2_screenshots1

Het verzamelen van Stickers is waar je het avontuur mee start. Je volgt de eerste stappen naar wat je moet doen en het verzamelen van de eerste 20 stickers om verder te gaan verzamelen. Diverse opdrachten leveren weer een sticker op waardoor je weer nieuwe mogelijkheden vrij speelt. Zo speel je bijvoorbeeld de drie biggetjes vrij die je helpen je huis aan de buitenkant te pimpen. Maar ook kan je per (ongeveer) 5 stickers nieuwe meubels maken bij Knabbel & Babbel en nieuwe outfits krijgen bij Katrien Duck. Heb je de eerste 20 verzameld krijg je het stickeralbum voor je neus waarin je kan zien wat je moet doen om alle stickers te verzamelen. Sommige opdrachten zijn makkelijker dan een andere.

Nieuw is dat je puzzel stukken moet verzamelen om naar een soort dromenland te gaan. Hier kan je weer punten verdienen en kennis maken met Disney figuren die je in de loop van het spel leert kennen en hun puzzelstukken weet te verzamelen. Door het verzamelen van edelstenen in de mijnen met de zeven dwergen kan je deze ook kopen maar, daar ben je echt wel even zoet mee hoor.

review_cijfer_8.1Uiteindelijk is het een uitgebreid spel, die ook voor jongere kinderen zo leuk zou zijn als hij in het Nederlands zou zijn. Je gaat op avontuur, je ontmoet je favoriete Disney personages, maakt kennis met hun werelden, beleeft feestjes me ze en je verzameld zoveel spullen om nieuwe meubels en kleding te maken dat je er bijna scheel van zou worden! Wat een diversiteit en plezier kan je beleven. Er is nog zoveel meer te ontdekken wat je zelf mag doen! Ik ben er in elk geval nog lang niet klaar mee!

+ Disney (duh!)
+ Diversiteit
+ Verzamelen, maken en dragen
– In het Engels (het zou zo leuk zijn voor kids die dit nog niet spreken)

Kopen als je, het eerste deel leuk vond maar als je deze niet kent je ook bij deze zo kan instappen en op avontuur kan gaan in bijzondere outfits.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.