Wie heeft er gisteren nog meer gekeken naar de aankondiging van de Nintendo Switch? Voor mij was het gisteren een drukke dag met al het nieuws wat werd aangekondigd. Maar nu ga ik het hebben over de Nintendo Switch.

De eerste gedachte die bij me op kwam toen ik de Joy-Con-controller zag was; Waarom zijn die controllers zo ongelofelijk klein? Het lijkt wel alsof we even terug gaan in de tijd waarbij je mobiel zo klein mogelijk moest zijn. Als je dat niet hebt meegekregen maak je geen zorgen je hebt weinig gemist. Je raakte die mini-mobieltjes altijd kwijt en dus ging je er een bos accessoires aan hangen zodat hij nog enigszins vindbaar was. Enfin, de Joy-Con-controller is dus heel erg mini en iedere controller heeft de YXAB knoppen en een joystick om te gebruiken. De Joy-Con-controllers kun je heel makkelijk aan de Nintendo Switch vastklikken zodat het een handheld word. Zoiets als de Wii U maar dan switchable zeg maar. Ik ben ontzettend benieuwd hoe duurzaam het kliksysteem is, hoewel de Nintendo systemen altijd erg veel vreugde brengen, voelt het materiaal vaak erg goedkoop en plastic aan. Althans als we even terug kijken naar de Wii en de Wii U. Dus ik ben erg benieuwd naar de fysieke look and feel van het systeem.

Maar goed nu moet ik niet te flauw gaan doen over die mini-controllers die perfect voor de handjes van mijn kinderen zijn. De nieuwste console van Nintendo heeft meer te bieden. Hoewel ik na het zien van de video honderden vragen heb, ben ik toch wel heel erg benieuwd naar de console. Het idee, alle Nintendo systemen in een, vind ik ambitieus en leuk. Thuis lekker op de bank gamen, altijd twee controllers dus je hoeft niet een extra controller te kopen om samen te spelen, een HD-beeldscherm om mee te nemen zodat je overal kan verder gamen… samen! Het is zo te zien echt weer een console gemaakt om samen veel plezier te hebben, iets waar Nintendo in mijn ogen nog steeds erg goed in is. Met de aankondiging van de Nintendo Switch word er ook meteen bekend gemaakt dat je een Switch-Pro-controller kan gebruiken mocht je het niet fijn vinden om met de Joy-Con-controller te spelen.

nintendo_switch_logosDe game ontwikkelaars hebben zich al door Nintendo laten overtuigen. Onder andere Activision, BANDAI NAMCO, Bethesda, Electronic Arts, PlatinumGames, SEGA, SQUARE ENIX, Telltale Games, UBISOFT en nog vele meer hebben aangegeven de Nintendo Switch te ondersteunen. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar de games die uit gaan komen op de Nintendo Switch die in maart 2017 uit gaat komen. Ga ik straks de nieuwe Zelda op de Nintendo Switch spelen of toch op mijn Wii U?

Waar ik ook nog wel benieuwd naar ben is worden de oude controllers ook dit keer weer ondersteund? Hoe zit het met de Wii U games die je al hebt oftewel gaat de console backward compatible zijn? Het geheugen van het systeem en de batterijduur? Hoe zwaar is het systeem eigenlijk want de Wii U pad is vrij zwaar en zou ik niet zo even meenemen. Kortom een hele hoop vragen die vooralsnog onbeantwoord zijn. Over de prijs word veel gespeculeerd maar ik verwacht dat deze rond de 300 euro zal liggen. Nintendo heeft altijd een familie console gemaakt en de prijs is daar ook altijd naar geweest. Heb je de trailer nog niet gezien bekijk hem dan nu hieronder en we zijn erg benieuwd naar jullie mening!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.