Neen, het is niet onopgemerkt gebleven; Pokémon GO heeft Nederland (en de rest van de wereld) overgenomen. De straten lopen vol met mensen starend naar hun mobiel. Helaas ben ik ook begonnen aan deze hype, moet ik u wel even melden dat ik zelf te lui was om de app op mijn telefoon te zetten en het iemand anders heb laten doen. Ik had verwacht niet zo ‘intens gelukkig’ te worden van het vangen van Pokémon, tevergeefs. Ik heb er al een aantal uren op zitten en ik kan u met zekerheid zeggen: het is tot op zekere hoogte wel de moeite waard.

De zomer is eindelijk een beetje terug te zien in het goede weer, en dat betekent ook dat men meer buiten te vinden is. Neen, Pokémon GO kon op geen beter moment uitgebracht zijn. Natuurlijk neemt dit niet weg dat er ook een verdriet aan gebonden is: gisteren ving ik bijna een Abra, maar hij rende weg. Voor vijf minuten lang vond ik het moeilijk om mij hier weer overheen te zetten en door te gaan met het vangen van een volgende Pokémon (maar misschien ben ik dat dan weer).

In mijn omgeving zijn vooral rattata en pidgey te vinden. Maar ook zie ik met regelmaat een magikarp. Gisteren heb ik voor het eerst gevochten in een gym. Goh, dat was al een hele ervaring!

En u? Bent u er ook zo een? Loopt u ook kilometers om eieren uit te laten komen?

About xKatara

Kaas heeft mijn leven overgenomen.

View all posts by xKatara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.