Nog een paar weekjes en dan verschijnt LEGO Star Wars: The Force Awakens, een actie-avonturen game die is gebaseerd op Star Wars: The Force Awakens. De cast van de film is zelfs opgetrommeld om stemmen in te spreken! Wat weten we tot nu toe over deze zoveelste LEGO-game van TT Games?

De game mag dan gebaseerd zijn op de The Force Awakens, TT Games heeft de vrijheid gekregen van Lucasfilm om zelf in te vullen wat er is gebeurd tussen Return of the Jedi en The Force Awakens. Dat is natuurlijk hartstikke spannend, want hiermee draagt TT Games bij aan de Star Wars verhaallijn.

Verder is The Force Awakens in vele opzichten hetzelfde als andere LEGO-games (met uitzondering van LEGO Dimensions en LEGO Undercover uiteraard). Je moet nog steeds als een gek om je heen slaan om alle LEGO stuk te maken, om jezelf door mini-games verder te puzzelen naar het einde van het leven. In Star Wars-games is vechten vaak wel meer hoofdmoot dan puzzelen, want er komen allemaal droids schietend op je af, en die moet je natuurlijk uitschakelen.

Om dat vechten meer uit te vergroten, zijn er nieuw Blaster Battles. Dit zijn een soort arena-gevechten waarin je in een keer heel veel achter elkaar moet vechten. Ook nieuw zijn de multi-builds, dit zijn bouwopties waardoor je nu voor het eerst iets kunt bouwen, afbreken en weer opnieuw kunt bouwen. Door van deze multi-builds gebruik te maken, heb je kans om nieuwe paden in een level te openen.

En zoals altijd is LEGO Star Wars: The Force Awakens ook groots als het gaat om verzamelen. Studs, blokken, en natuurlijk personages. De bekende helden zitten er natuurlijk allemala in: Poe, Han, Kylo, Rey, Finn, C-3PO en… BB-8, die allemaal vechten in omgevingen die je bekend zullen voorkomen uit de film: Jakku bijvoorbeeld.

We kijken uit naar dit nieuwe Star Wars-avontuur, want de laatste is toch alweer heel wat jaren geleden. Bovendien is een LEGO-game heel goed te co-oppen, waardoor je de geweldige Star Wars-film met zijn tweetjes weer helemaal kunt nabeleven, met dus originele content van wat er toch allemaal met onze helden gebeurde tussen de twee films in. Het enige waar we wat bang voor zijn, zijn bugs, want TT Games heeft door het maken van vele LEGO-games in een jaar, vaak moeite om de game helemaal glad te strijken. Wordt vervolgd!

28 juni verschijnt LEGO Star Wars: The Force Awakens op PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo 3DS, PlayStation Vita en Wii U.

JennyD

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.