Toen ik de titel van deze game voor het eerst zag dacht ik gelijk aan een man in een lange zwarte jas die voor eens en altijd alle spellingsfouten corrigeert, Typoman!
Geen man in een lange zwarte jas, wel een mannetje gemaakt van letters. Je begeeft je in een duister landschap gevuld met letters en woorden. Dit klinkt misschien niet indrukwekkend, maar dat verandert snel als je een van de gevaarlijke monsters tegen het lijf loopt.

img_typoman_2
Typoman is een tweedimensionale puzzel platformer waarin je woorden gebruikt om je omgeving te veranderen. De game draait voornamelijk om het oplossen van puzzels in het verhaal en om verder te komen moet je deze oplossen en leer je meer van het mysterieuze verhaal.

Wat dit ingame inhoud is dat er veel gebruik word gemaakt van woorden en letter in de omgeving zelf. Je krijgt bijvoorbeeld een aantal letters waar je een woord mee kunt maken, dit woord zorgt er op zijn beurt weer voor dat de omgeving veranderd. Je kunt bijvoorbeeld de letters O en N gebruiken om het woord ON te maken en iets aan te zetten. Ook interactieve delen zoals platvormen zijn gevormd door letters. Je kunt jezelf ook in een afgrond storten gevuld met de hoofdletter A.

img_typoman_3

Je kunt letters gebruiken om woorden die al in de wereld staan aan te passen, en ze een nieuwe functie te geven. Je kunt ze zelfs voeren aan hongerige monsters. Soms is dit voldoende voor de monsters maar ze wachten op hun moment om te voorschijn te springen en je op te eten.

Conclusie
Ondanks dat ik geen ster ben in het spelen van puzzel games probeer ik het toch altijd graag. Ik vond de puzzels in Typoman toch een beste uitdaging. Gelukkig kun je te rade review_cijfer_7.5gaan bij je Wii U gamepad door op het vraagteken te drukken. Dan verschijnt er een cryptische hint over hoe je de puzzel kunt oplossen. Verder vind ik het spel visueel erg mooi. Er is geweldig gebruik gemaakt van een duistere sfeer.

Zijn er al veel van dit soort spellen? Ja. Voegt deze iets toe aan je verzameling? Jazeker, het puzzelen met woorden geef deze game een unieke meerwaarde.

Dus ben je een fan van games waarbij je even lekker kunt puzzelen? Dan is dit zeker een aanrader! Let wel op: Je moet wel een flink tempo aanhouden in de game omdat er soms meerdere puzzels achter elkaar moeten worden opgelost. Dus ben je niet zo goed met je gamepad, dan kan deze game nogal eens frustrerend zijn.

+ Interessante puzzels
+ Mooie sfeer
– Kan frustrerend zijn

Kopen als: je een letterbaas bent!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.