Heb je even geen zin in alle hardcore shooters, maar staat je hoofd meer naar een rustige game, dan is deze nieuwe indiegame Lumini van Speelbaars misschien wel iets voor jou.

Je moet het zeker zien als een fijn en rustig spelletje voor tussendoor. Je bestuurt een school met vliegende Lumini’s. Ze zijn jaren weg geweest van hun thuis en nu is hun omgeving ingenomen door minder vredige wezens. Door de volledige zwerm aan Lumini’s door de omgeving te laten vliegen, kun je de balans weer herstellen.

Er wordt aangeraden om de game met een controller te spelen. Dit maakt het zeker gemakkelijker, maar ook fijner omdat alle bewegingen een beetje rond zijn. Je vliegt echt door de omgeving en het voelt heerlijk vrij en natuurlijk. Bij iedere checkpoint krijg je extra Lumini’s in je zwerm en je kunt deze zelfs splitsen in twee groepen. Vanaf dat punt bespeel je met je linker tumbstick een groep en de andere groep bestuur je door je rechter tumbstick te gebruiken.

Lumini moet het hebben van de leuke puzzels en de rustgevende omgeving en muziek. De game is voor een hardcore speler vrij vlot uit te spelen. Ik deed er zelf ongeveer anderhalf tot twee uur over. Gelukkig ben ik door deze kleine uurtjes wel helemaal ontspannen en relaxt geraakt.

Lumini is Speelbaars eerste game en ze doen het gelijk goed met het lanceren op Steam. De game is dan ook te koop voor 9,99 euro. Laten we hopen dat hun volgende game net zo rustgevend wordt als deze, want soms hebben we dit soort games gewoon nodig.

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.