Journey is een indie-game die ontwikkeld is door Thatgamecompany en in maart 2012 werd uitgebracht voor de PlayStation 3 en is inmiddels ook voor de PlayStation 4 beschikbaar. In Journey speel je als een soort monnik in een rood gewaad die zijn reis moet volbrengen naar een grote berg in de verte. In de woestijn, die een fijne kalme sfeer geeft zal de reis zich afspelen.

img_journey_3

Tijdens je reis in de woestijn kom je diverse gebieden tegen, zoals een grote brug die je moet maken met stof, donkere tunnels onder het zand door en bijzondere tempels om te verkennen. De wezens in Journey zijn ook stuk voor stuk erg mooi en bijzonder om te zien. Ze bestaan allemaal uit stof, met tekens erop die overeenkomsten hebben met de tekens op je eigen gewaad. Een aantal van deze wezens zal je in de woestijn moeten bevrijden. Sommige zullen je helpen in de tempels en een enkele is zelfs agressief en daar moet je voor oppassen.

img_journey_2

Tijdens je reis kan je andere spelers tegenkomen, die je kunnen helpen als je bijvoorbeeld niet weet waar je heen moet. De interactie met de spelers is bovendien belangrijk voor een aantal trofeeën, mocht je die willen halen. Het is niet altijd even gemakkelijk om je medespelers te begrijpen: je kunt niet met elkaar praten of elkaar specifieke berichten sturen. Sterker nog: je hebt geen idee met wie je speelt want je ziet ook geen naam van de speler. De enige manier waarop je kunt communiceren is met fluiten naar elkaar. Zo kan je elkaars aandacht vragen en proberen samen het spel te voltooien.

img_journey_1

In het spel zijn ook vele bijzondere geheimen die je kunt ontdekken. Verdeeld over de vele gebieden zijn kleine gedenkplaatsjes waar je een deel van de verhaallijn te zien krijgt. Een aantal zijn makkelijk te vinden, maar om ze allemaal te vinden moet je goed zoeken! De symbolen die op je mantel te zien zijn, kan je uitbreiden door er meer te vinden. Je sjaal wordt hierdoor langer, wat gelijk staat aan de hoeveelheid tijd die je kan zweven in de lucht. Een langere sjaal is daarom erg handig en daarom is het zoeken naar deze symbolen een interessante bezigheid!

Journey is een erg bijzondere ervaring, met zijn serene gameplay, mooie muziek en prachtige graphics. Het is naar mijn mening een pareltje en ik ben dan ook dol op dit spel. Redenen om na de eerste voltooiing het spel nogmaals te spelen zijn er genoeg met de vele symbolen, delen verhaallijn en trofeeën om te behalen.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.