Eind september is de nieuwe game van Disparety Games uitgekomen. Disparety Games is opgericht door het echtpaar Jason en Nicole Stark die beiden al een tijdje diverse dingen doen binnen de game-industrie. Ze ontwikkelden onder andere Run Fatty Run, een game die natuurlijk ideaal inspringt op de huidige obesitas situatie.

game_pizzaninjagirl_001

Ze proberen met de games die ze uitbrengen dan voornamelijk ook jeugd te stimuleren of informeren. Dit zie je ook terugkomen wanneer je Ninja Pizza Girl speelt, zo worden dingen zoals pesten aangekaart maar ook dat uiteindelijk er altijd vriendschappen gesloten kunnen worden. Deze informatieve onderwerpen worden interessant en leuk gemaakt door een kleine dosis humor die de game vooral speelbaar maakt.

Het idee van de game is vrij simpel. Je speelt Gemma en haar vader heeft een pizzeria. Om er voor te zorgen dat de pizza’s op tijd worden bezorgd moet je door de levels heen rennen en zorgen dat je niet te vaak geblokkeerd wordt door de obstakels. Je broertje helpt je via een soort telefoon want hij zit liever binnen achter zijn pc, gelukkig is hij wel erg goed in het geven van tips en tricks zodat jij op alles voorbereid bent.

game_pizzaninjagirl_002

De look en feel van de game is echt heel leuk, de levels zijn sidescroll levels dus bespeelbaar van links naar rechts maar ook omgekeerd en ze verschillen in hoogte zodat je af en toe een sprong kunt missen. De personages zien er misschien grafisch niet het beste uit maar het gaat soms ook gewoon om het gevoel wat je moet krijgen. De communicatie vanuit de game naar de speler gaat door middel van pop-up wolkjes waar tekst bij staat en je krijgt dan de personage te zien die spreekt, een beetje zoals in de dinner dash games van vroeger. Dit maakt het wat interessanter dan de standaard lappen tekst die je anders zou moeten doorlezen.

Ninja Pizza Girl is zeker een spelletje om lekker tussendoor te spelen en als je een beetje een fan bent van elektronische muziek ala Skrillex, dan vermaak je jezelf zeker als je de Hyper boost krijgt door veel items op te pakken. Ik hoop echter dat er nog een update komt voor de besturing, ik speelde hem met mijn controller en dit liep niet helemaal lekker. Soms moest ik ineens naar links maar bleef mijn poppetje telkens terug naar rechts lopen. Dit maakt het natuurlijk dubbel vervelend omdat de game totaal op tijd gebaseerd is en elke seconde die je er langer over doet gaat van je score af.

Wil jij ook graag pizza’s bezorgen in een ninja outfit, dan is de game Hier te koop.

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.