Op E3 mocht ik hem al even spelen, LEGO Avengers. Maar, ik was niet heel erg onder de indruk. De game was bijna identiek aan LEGO Marvel Super Heroes, met als enige grote verandering dat je nu ook duo-aanvallen kunt doen, door op een specifieke knop te drukken wanneer de game dat aangeeft. Niet heel bijzonder of spannend, dus op Gamescom ging ik (enigszins onenthousiast) weer aan de slag met LEGO Avengers.

Gelukkig heb ik dat gedaan, want ik heb dingen gezien die me al iets meer laten warmlopen voor deze game. Eerlijk is eerlijk, ik vind het moeilijk om in mijn hart ruimte te maken voor meer dan alleen LEGO Dimensions, maar LEGO Avengers heeft tenminste wel iets meer nieuwe dingen dan ik in eerste instantie dacht.

IMG_LEGOAvengers_1

De game volgt de twee Avengers-films, waarbij de echte bioscoop-content wordt gebruikt in de game. Uiteraard niet de beelden, maar het geluid. Je hoort dus echt Robert Downey Junior praten. Wat ik heel erg vet vind, is dat je af en toe een gigantisch hoofd van LEGO-Iron Man in beeld ziet, wanneer hij in zijn pak zit en met Jarvis praat. Ik vind Iron Man als LEGO-poppetje al enorm cool -en schattig!- maar zo precies als in de film in dat pak is erg tof gedaan.

Over Iron Man gesproken, de supergrote Hulk Buster zit in de film dus ook in de game. De Hulk versus Hulk Buster-fight wordt breed uitgemeten in de game, wat heel vet is omdat deze personages in LEGO beide enorm groot zijn en dus voor veel schade zorgen. En ja, het lekkerste aan LEGO-games is en blijft het kunnen stukmaken van allerlei objecten in de LEGO-wereld.

IMG_LEGOAvengers_2

LEGO Avengers zit ook weer vol blokjes, maar wat verder niet aan deze game mag ontbreken, is Stan Lee. Hij had zo’n 60 lines in Lego Marvel Super Heroes en heeft momenteel al een heleboel nieuwe quotes ingesproken voor deze nieuwe game van TT Games. Sterker nog, hij is nog lang niet klaar, op Gamescom werd ons toevertrouwd dat er nog wel een studiosessie met de comic-legende in zit. Geluksvogels.

Stan Lee heeft zijn eigen personage in de game en kan zelfs een oldschool Iron Man -pak aan of een Hulk Buster Stan Lee-style. Daarnaast zijn er nog tientallen personages die gloednieuw zijn in de LEGO game-franchise, wat een hele prestatie is gezien er in LEGO Marvel Super Heroes al een stuk of 150 personages uit de originele comics en de films zaten. Op Gamescom heeft TT ons onder andere de vrouwelijke Thor laten zien, Squirrel Girl, Scarlet Witch, Vision en Ms Marvel. Sommige personages worden voorzien van de outfit uit de originele comics. Heel veel content op dat gebied, en dat is tof omdat in LEGO games altijd zo’n beetje alle personages die je tegenkomt speelbaar zijn.

IMG_LEGOAvengers_3

We hebben op Gamescom ook kunnen spelen, maar helaas was dat grotendeels het stuk dat ik op E3 al had gespeeld. Het is vermakelijk, maar niet vernieuwend. Ik ben heel nieuwsgierig of het eindresultaat me nog wel gaat verrassen, want die zal toch wel weer compleet op 100 procent moeten worden uitgespeeld (een traditie in Huize Kempenaar). Helemaal nu er zoveel vette originele personages in de game worden gestopt door de comic-fanboys bij TT, heb ik toch meer zin gekregen in LEGO Avengers.

29 januari 2016 verschijnt LEGO Avengers op zo’n beetje alle denkbare platformen.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.