Mijn eerste afspraak bij Gamescom dit jaar was bij EA. Terwijl ik werd rondgeleid door het EA gedeelte werd me kort verteld welke games ze bij EA hadden en wat ze precies inhielden. Toen ik vroeg welke game ik als eerste moest testen werd Stars Wars: Battlefront genoemd. Dit was dan ook de eerste game die ik speelde op Gamescom.

Na een korte introductie van één van de ontwikkelaars mocht ik direct een potje Star Wars: Battlefront spelen. Deze game is een multiplayer game waarbij je zowel het andere team als de transporter ship probeert uit te schakelen. Het is een slagveld waarbij 20 man elkaar probeert neer te schieten. Er waren namelijk tien spelers per team. Bij de uiteindelijke versie van deze game zullen er ook multiplayer modi zijn voor acht spelers en 40 spelers. Je hebt twee verschillende vaardigheden waar je gebruik van kan maken tijdens deze luchtstrijd en je vliegt natuurlijk rond in de bekende schepen van Star Wars.

Star Wars: Battlefront is ontzettend leuk om te spelen, maar ook ontzettend moeilijk. In het begin was het nogal zoeken en uitvogelen hoe de controls precies werkte. Ook vond ik het een beetje vervelend dat ik met de rechter joystick moet sturen maar, aangezien je de controls meestal wel aan kan aanpassen zie ik dit niet als een probleem. De graphics van deze game zagen er geweldig uit . Daarnaast was het ontzettend leuk, en lichtelijk chaotisch, om met 20 man tegelijk te spelen. Persoonlijk vond ik dit spel al moeilijk genoeg, maar voor de experts onder ons is er een extra uitdaging toegevoegd, namelijk verschillende doelen, om het interessant te houden. Deze game is een aanrader voor alle Star Wars fans onder ons en natuurlijk voor iedereen die van een goeie multiplayer game houdt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.