Wat is er in MotoGP 15 veranderd vergeleken met de laatste titel: MotoGP 14? Ontwikkelaar Milestone heeft in ieder geval alle beste stukjes uit de vorige games meegenomen en deze nu zijn samen gekomen in een hogere definition, beter presterende en meer aantrekkelijke MotoGP… Toch?

Natuurlijk zijn alle motoren van 2015 en de uitvoering in de laatste kleurstellingen aanwezig in de game. De graphics zijn ietsjes scherper. Dit is voornamelijk terug te zien in het wegdek en de regen. De ontwerpers hebben aandacht besteed aan elk klein detail op de motoren en op de sporen op het wegdek. MotoGP 15 is ontworpen als een simulator en het is Milestone dan ook goed gelukt om je dit gevoel vanaf je luie stoel te laten ervaren.

Het team raadpleegde de echte jongens van Moto3, Moto2 en MotoGP om de details en de actie zo realistisch mogelijk te krijgen. Kleine details, zoals: ‘wat gebeurt er met de rijder als ze highside of Lowside rijden?’, of ‘wat zou een rijder doen om te corrigeren als er een probleem op de motor is?’. Deze acties werden gefilmd in een studio met behulp van de echte rijders.

Er is nu ook een spel optie ‘Instant Game’ hierin kun je gelijk een race opstarten zonder een team of motor setup te hoeven doen. Als je nieuw bent in dit genre is er voor de onervaren racer ook een zeer uitgebreide tutorial.

img_Motogp15_2

Een van de leukste functies in de game, die echte racefans erg zullen waarderen, is de mogelijkheid om je te verdiepen in race archieven. Hierbij kun je kiezen uit legendarische rijders en motoren uit eerdere seizoenen.

Aan het begin van je carrière ga je als eerst aan de slag om een team op te bouwen. Kies je motor en sponsors. Er is een mogelijkheid om te starten in Moto3 waarna je je via Moto2 uiteindelijk naar MotoGP werkt. Wanneer je beter wordt, bieden sponsors je nieuwe en betere contracten. Als je vervolgens nog beter gaat presteren, zullen teams je uitnodigen om te rijden voor hen, net zoals ze zouden doen in de echte wereld. Dat zijn leuke kleine details om te zien, erg realistisch.

Racen is eigenlijk slechts de helft van de uitdaging. Zo is er een mogelijkheid om zelf de instellingen van je motor te kiezen. Je kan alles zelf naar gewenste instelling tunen, zoals bijvoorbeeld de remmen en banden. Als je nog meer uitdaging zoekt kun je ook nog de weersomstandigheden aanpassen.

img_Motogp15_1

MotoGP 2015 kan online worden gespeeld met andere spelers. Dit is pas echt leuk als je echt flink hebt geoefend in de carrière speloptie. Verder is er ook een mogelijkheid om foto’s van je team of racebeelden te delen. Nog een andere leuke optie is ‘real time’. Hierin kun je uitdagingen opzetten voor andere spelers.

Mirjam’s oordeelreview_cijfer_7.6
MotoGP 15 biedt je een zeer realistische race-ervaring. Pas als je er erg veel tijd en geduld insteekt krijg je het goed onder de knie, de besturing is namelijk best pittig. Het streelt dus ook ontzettend je ego als het je uiteindelijk toch lukt om te winnen. MotoGP 15 ziet er iets beter uit dan MotoGP 14, toch voelt het in veel opzichten hetzelfde aan.

+ Biedt uren speelplezier, echte licenties, zeer realistische gameplay
– Grafisch matig in de cockpit, moeilijke besturing

Deze game kopen als je: een MotoGP liefhebber bent en/of wel eens een zeer uitdagende racegame wilt spelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.