Onlangs mochten Maike en ik bij Nintendo op bezoek voor het Nintendo Post E3 event. Daar mochten we alvast de aankomende games spelen en tja, daar zeggen deze female-gamers uiteraard geen nee tegen!

De ruimte was gevuld met een hoop leuke Nintendo speeltjes zoals de Wii U, New Nintendo 3DS XL en uiteraard Amiibo. We mochten alvast aan de slag met The Legend of Zelda: Tri Force Heroes, Star Fox Zero, Chibi Robo, Mario & Luigi Paper Jam Bros, Skylanders Supercharger, Metroid Prime: Federation Force en nog veel meer. Het was een leuke maar zeer vermoeiende ochtend met al die games.

img_NintendoPostE3_1

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes
Sam: Dit was een van de eerste games waar we mee aan de slag gingen. Het leuke vond ik vooral dat we als team aan de slag moesten. Hierdoor kreeg je leuke interactie met elkaar en hilarische momenten. Dit is wel ook meteen het nadeel want je hebt niet altijd twee andere vrienden die de game ook hebben en willen spelen. Er is ook een single-player modus werd ons verteld, alleen die was nog niet te spelen.

Maike: De multiplayer van The Legend of Zelda: Triforce Heroes was geweldig om te spelen. Het voelde aan als een goede co-op game waarbij iedereen moest samen werken om het einde van het level te bereiken. Helaas is deze multiplayer alleen te spelen met drie personen. Dat maakt deze game wel problematisch, aangezien niet iedereen twee andere vrienden heeft die dit spel ook leuk vinden. Helaas konden wij de singleplayer mode niet uitproberen, maar als de singleplayer mode net zo goed is als de multiplayer mode dan denk ik dat deze game goed zal verkopen.

Star Fox Zero
Maike: Als eerste moet ik zeggen dat deze game er prachtig uit ziet. Daarnaast is het zeer uitdagend om te spelen. De reden waarom het zo uitdagend is om te spelen is voornamelijk de controls. De controls zijn redelijk ingewikkeld waardoor het voor mij persoonlijk best lang duurde voordat ik eraan gewend was. Om het nog moeilijker te maken moest je zowel je gamepad scherm als de tv gebruiken om deze game zo goed mogelijk te spelen. Dit vroeg nogal veel van mijn multitaskskills. Daarnaast vond ik het ook erg moeilijk om te keren, maar ondanks mijn problemen met de controls vond ik het een ontzettend leuke game spelen en dat terwijl ik nog nooit Starfox heb gespeeld.

Sam: Help wat een overweldigende game, zoveel om te zien en zoveel om te doen! De besturing was echt ontzettend wennen. Als je de gamepad beweegt dan kan je afzonderlijk richten, wanneer je dit stickje gebruikt kan je keren, druk op ‘y’ voor een looping etc. Serieus, wanneer je de controls van deze game onder de knie hebt wordt een helikopter besturen een eitje. Ondanks dit is het wel een leuke gevarieerde shooter met een flink Sci-Fi tintje.

img_NintendoPostE3_6

Super Mario Maker
Sam: Dit is een game die ik gewoon moet hebben wanneer ik ook de Wii U eindelijk in huis kan halen. Vorig jaar mocht ik al even aan de slag gaan met deze game en ondertussen hebben ze heel wat meer toepassingen erbij gedaan. Zo’n beetje iedere Mario wereld kan je erin terug vinden. Zo wordt het bouwen en delen van eigen levels nog leuker. Ik kan dan ook echt even totaal geen punt aangeven dat ik minder vind aan de game. Heb je een Wii U dan ben je gewoon verplicht om deze game te halen!

Maike: Super Mario Maker bied veel leuke manieren om je eigen nare levels te bouwen voor je vrienden en iedereen online, maar om jouw level online te zetten moet je natuurlijk wel je eigen level succesvol kunnen afronden. Dit zorgt ervoor dat er geen onmogelijke levels worden gecreëerd. Voor de echte bouwers onder ons is dit een game die je moet hebben.

img_NintendoPostE3_2

Chibi Robo
Sam: Wat een ontzettend aandoenlijk en schattig poppetje, helemaal met de Chibi Robo Amiibo ernaast. Gewoon heerlijk rondlopen en je een weg door levels heen puzzelen. Ik zou dat echt uren achter elkaar kunnen doen. Niet te moeilijk ook weer niet te makkelijk gewoon lekker ontspannen gamen op je Nintendo 3DS.

img_NintendoPostE3_3

Skylanders – SuperChargers

Maike: Ik moet toegeven dat ik de demo van deze game al online had bekeken en ondanks dat ik nog nooit Skylanders heb gespeeld, vond ik deze demo er prachtig uit zien. Kortom toen ik Skylanders zag staan moest ik de demo zelf spelen. Ik heb maar een klein stukje kunnen spelen, maar ik vond het wel helemaal geweldig. Naast dat deze game er geweldig uitziet, bezit het ook veel diversiteit. Met de nieuwe voertuigen kan je vliegen, racen en zelfs duiken. Ik ben bang dat ik wat ruimte moet gaan creëren in mijn huisje voor Skylanders. Nu maar hopen dat de nieuwe Bowser en Donkey Kong Amiibo in grote hoeveelheden worden geleverd.

Sam: Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik nog nooit Skylanders heb gespeeld. Ondanks dat mijn dochter iedere keer bij de gameafdeling al Skylanders stond uit te zoeken koos ik ervoor om Disney Infinity te halen, want die stond ook op haar lijstje. Na het spelen van Skylanders – SuperChargers heb ik geen keuze meer er moet een Wii U in huis komen en bovenal ook de Skylanders gaan een plekje krijgen. We mochten aan de slag gaan met Bowser en Donkey Kong! Met Skylanders SuperChargers kan je gaan vliegen, racen en duiken. De levels zitten vol verrassingen, zijn een tikkeltje mysterieus, maar toch lopen de levels lekker door. Ik vond het geweldig en de Skylanders die je erbij kunt verzamelen zijn erg leuk alleen nu moet je ook nog even ruimte gaan maken voor hun voertuigen zoals de Barrel Blaster van Donkey Kong of de Clown Cruiser van Bowser. Ik vind het ook echt ontzettend tof dat de Skylanders SuperChargers ook nog naar de Wii komt en niet alleen naar de Wii U en Nintendo 3DS.

img_NintendoPostE3_4

Metroid Prime: Blast Ball
Maike: Helaas konden we de nieuwe Metroid game niet spelen. In plaats daarvan konden we één van de nieuwe mini-games uit dit spel spelen. Metroid Prime: Blast Ball is een soort voetbal waarbij je op de bal schiet om hem zo in het goal van de ander te krijgen. Het was een vermakelijk spel om met zijn vieren te spelen. Helaas vond ik de controls nogal vervelend. Je beweegt nogal langzaam en omkeren was zeer moeilijk. Voor de rest kan ik helaas niks zeggen over de nieuwe Metroid game zelf.

Sam: Een potje voetballen, wat ik wel kon waarderen. De besturing was nog niet echt optimaal maar wel leuk om tussendoor even met wat vrienden te doen.

Mario and Luigi Paper Jam
Maike: Ik heb deze game maar heel kort kunnen spelen aangezien we maar drie uur hadden om alles te testen. In deze game heb je een party bestaande uit Mario, Luigi en Paper Mario. Het is niet alleen het feit dat je een party hebt waardoor deze game aanvoelt als een RPG, maar je gevecht tegen bazen is ook nog eens turn-based. Voor mij voelde deze game daardoor niet echt aan als een Mario spel.

Mario Tennis
Sam: Gruwel! Tennis op een console ik vind het verschrikkelijk! Die bal gaat veel te snel en het andere team wint altijd. Ik werd vet ingemaakt door Maike en dus droop ik huilend af. Nee hoor, Mario Tennis was echt een leuke gezellig met-vrienden-spelen-game. Gewoon lekker met z’n allen staan en dan nog de perfecte manier vinden om de tegenpartij te verslaan.

Maike: Mario tennis was ontzettend leuk om met zijn vieren te spelen, maar net zoals met de meeste party games is deze game, denk ik, vooral leuk als je gezellig met vrienden kan spelen. Al moet ik toegeven dat tennis spelen met een uit de klauwen gegroeide Bowser wel ontzettend grappig is.

Yokai Watch
Sam: Op het eerste oog zag deze game er echt heel erg leuk uit en ook het rondwandelen vond ik leuk om te doen. De besturing hiervoor voelde erg prettig totdat het vechten begon. Het vechten werd gedaan door helden te selecteren via een rad. Vervolgens kwamen er aanvallen om de beurt dit vind ik altijd zo’n jammer iets. Ik vind dat dan altijd weer te lang duren.

Maike: In de laatste paar minuten hebben Sam en ik nog snel even Yokai Watch kunnen spelen. Yokai Watch is een game die je goed kan vergelijken met Pokémon. Het zag er mooi uit en het vecht systeem leek me heel interessant, maar door tijd te kort heb ik deze game niet echt goed kunnen testen.

img_NintendoPostE3_5

Wij hebben het ontzettend naar onze zin gehad tijdens dit event en het was heel leuk om deze games te kunnen spelen. Je merkt tenslotte pas wat werkt en wat niet werkt wanneer je een spel speelt. Als jij ook nieuwsgierig bent naar alle games die wij hebben mogen spelen neem dan vooral een kijkje naar onze video waarin je ons kunt volgen tijdens ons avontuur op het Nintendo Post E3 Event. Welke game vond jij het leukst?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.