Onlangs ben ik samen met Didi naar Indievelopment gegaan in Utrecht, verslag kan je via deze link teruglezen. Er waren veel sprekers tijdens dit event en uiteraard wilde ik een aantal even spreken, zoals Phoenix Perry.

Mag ik jullie voorstellen aan Phoenix Perry, game ontwikkelaar, docent, muzikant, kunstenaar en voorvechter van vrouwen in de game industrie. Uiteraard wilde ik deze inspirerende vrouw spreken en vragen waar ze nu mee bezig is.

Je bent een ondernemende vrouw die niet graag stil zit, waar komt dit vandaan?
Als ik daar toch een antwoord op had! Ik weet niet precies waar het vandaan komt ik ben gewoon heel erg nieuwsgierig en ik verveel me vrij snel.

Je hebt veel interesses, waar is je interesse voor de game industrie ontstaan?
Ik gamede vroeger zelf erg veel en toen ik ging studeren ontwikkelde ik een interesse in Neural Processing en Touch Data. Daarnaast vond ik het leuk om gekke games te maken. Hierdoor dacht ik soms wel dat ik wellicht niet altijd serieus genomen zou worden want ik maakte vooral aparte games.

Toch kunnen we ondertussen stellen dat je vrij serieus genomen wordt in de game industrie.
Ik kreeg een aantal afwijzingen zoals vele andere vrouwen in de industrie en toen kreeg ik een baan aangeboden als Creative Director. Toch mistte ik het programmeren en ik vond het Creative Director saai worden. Ik werd ook gevraagd om mijn Crystallon Indiecade Game Jam te presenteren tijdens de E3 en GDC door PlayStation. Ik was echt verwonderd dat ze mij wilde hebben.

Samen met een aantal andere vrouwen ben je Code Liberation Foundation gestart, hoe is dit ontstaan?
Ik merkte in mijn werkzaamheden dat ik altijd uitgedaagd werd om mezelf te bewijzen. Maar waarom is dat dan? De game industrie wordt op dit moment nog erg gedomineerd door blanke mannen en er is weinig ruimte voor vrouwen. Terwijl de helft van de gamers inmiddels ook vrouw zijn. Het is dus tijd voor verandering en meer vrouwen in de game industrie te laten werken. Ik dacht bij mezelf: “Ik ben goed in programmeren, propaganda en lesgeven, hoe zou ik dit kunnen combineren?”. Zo is het idee van Code Liberation Foundation ontstaan en al snel had ik een aantal sterke andere vrouwen aangetrokken die net zo enthousiast waren over dit project als ik.

Wat houdt Code Liberation Foundation in?
Met Code Liberation Foundation geven we vrouwen en tieners gratis game ontwikkeling en programmeer lessen. Inmiddels zijn we aan het groeien en we hebben leuke reacties op de eerste cursussen. Hopelijk kunnen we nog meer sponsors aantrekken en op meer plaatsen deze programma’s aanbieden.

Het was heel interessant om met Phoenix Perry te spreken ze is echt een inspirerende vrouw. Op dit moment werkt ze op de HKU aan haar PHD en is ze Senior Lecturer in Interaction Design and Games. Ik vind het geweldig dat ze in Amerika Code Liberation Foundation heeft op kunnen starten. Ik ben benieuwd wat we de komende jaren nog van haar krijgen te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.