Een speciale editie van de FAQ deze week, want deze is geheel in teken van Wereld Lachdag op 3 mei. De Female Asking Questions wil deze week weten: Welke game maakt jou aan het lachen?

Artikel_FAQ_Maike
Een van de games waar ik vaak om moet lachen is Prop Hunt. Prop Hunt is onderdeel van de game Garry’s Mod.
Het idee van Prop Hunt is simpel, je speelt verstoppertje, maar in tegenstelling tot een normaal rondje verstoppertje ga je niet achter een boom zitten. Je verandert in een object uit de omgeving, bijvoorbeeld een stuk pizza, een knuffelbeer of een doos. De zoekers, of jagers, moeten jou dan proberen te vinden. Het is hilarisch om iemand als een stuk pizza, of een set ballonnen langs te zien rennen. Daarnaast levert Prop Hunt ook hilarische momenten op wanneer iemand probeert in een boek te veranderen en per ongeluk de kast selecteert. Het is een geweldige game om te spelen met vrienden en er zullen altijd momenten zijn waar je dubbel zal liggen.

Artikel_FAQ_Sam
Er zijn wel een aantal games die mij iedere keer aan het lachen maken. Zo heb ik met Heather enorm veel lol gehad in Blockstorm en als ik eraan terug denk moet ik weer lachen. De over de top shooter Hazard Ops werkte met zijn overdreven karakters ook aardig op mijn lachspieren. De autopick by Reaver Industries poster in Fable 3 vind ik ook erg grappig, sowieso zit de Fable-serie boordevol humor. Maar ook Stick it to the Man en Randal’s Monday zijn games met leuke geeky humor erin verwerkt. Subtiele, sarcastische en droge humor, daar hou ik vooral van en gelukkig zijn die in de meeste games ook wel terug te vinden.
Artikel_FAQ_Celine
Ik moet altijd lachen om Garry’s Mod op Steam en dan specifiek de game Prophunt. Hierin heb je twee teams: een team wordt een prop (voorwerp) en het andere team vormt de zoekers. Het is echt hilarisch als je ineens een wc-rol of een stuk vlees voorbij zit rennen, omdat iemand dat voorwerp heeft gekozen.
Artikel_FAQ_Didi
Vaak zijn het natuurlijk kleine onderdelen in games die je aan het lachen maken. Grappige quotes of idiote dansjes (zoals in World of Warcraft en Destiny). Maar eigenlijk lach ik nog het meest wanneer het een multiplayergame is. Zoals samen Rayman Legends spelen en dan helemaal dubbel liggen omdat je het elkaar zo lastig mogelijk maakt. Of Mario Kart waarbij je zusje toch weer dat blauwe schildje in handen krijgt, terwijl jij twee meter voor de finish bent. Dit maken de games telkens weer leuk. Iets waar ik vroeger ook erg om moest lachen waren de leuke meezing liedjes in Freddy Fish en Putt Putt. Die leuke oude tijd toch.
Artikel_FAQ_Mirjam
Ik heb dat met Plants vs Zombies Garden Warfare. Deze game is vorig jaar zomer verschenen. Zelf zag ik het niet aankomen dat deze game zo ontzettend leuk en grappig zou zijn. Het is een heerlijke multiplayergame die ik nog regelmatig tussendoor speel. Een aanrader voor de gamers die tussendoor een luchtige geinige game willen spelen.
Artikel_FAQ_Patricia
Momenteel loop ik in de laatste maand van mijn zwangerschap en moet ik steeds rustiger aan doen. Wat moet je dan met aaaaal je tijd doen? Natuurlijk een beetje gamen. Ik ben daarom maar opnieuw begonnen met LEGO City Undercover waarin ik Chase McCain ben, politieagent en grappenmaker. Ik moet dus best lachen om de reacties die je krijgt van Chase als hij weer ergens tegenaan botst. Nog hilarischer is zijn collega, agent Honey. Hij snapt niet veel en maakt daarom nog gekkere opmerkingen die ik weer leuk vind. Wie neemt zijn paard nu mee op een luchtbed in een hotel? Ik bedoel maar. Zo hebben de meeste personages uit LEGO City Undercover wel humor en vreemde uitspraken en dat is leuk naast al dat ingewikkelde politiewerk dat je moet doen.
Artikel_FAQ_Laura
Net als Patricia moet ik vaak lachen om LEGO-games, de slapstickhumor die eigenlijk heel voor de hand liggend is, wordt extra leuk gemaakt door de gezichtsuitdrukkingen van de LEGO-poppetjes. Ik schijn sowieso nogal een ding te hebben met gezichten, want ik moest bij deze vraag meteen aan Tomodachi Life denken. Deze 3DS-game is eigenlijk een methode om van je Mii een soort Tamagotchi te maken die je moet entertainen, eten geven en aankleden. Ik kan er totaal mijn vinger niet opleggen waarom, maar ik amuseer me kostelijk met die game. Alles wat in deze titel gebeurt is superwillekeurig en onverwachts, waardoor mensen die je kent (want je kunt van iedereen die je maar wil/kent een personage maken) in hele rare situaties terechtkomen. Fantastisch.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.