Dat een spel niet altijd veel speciale effecten hoeft te hebben om boeiend te blijven bewijzen ze bij Monogon Games met hun game Interloper.

Het beeld oogt rustgevend terwijl er visachtige entiteiten over mijn scherm heen zwemmen in een SF-achtige koraalrif. De muziek, deels opzwepend en toch ook kalmerend, is hierbij een perfecte aanvulling. Toch is Interloper een strategie game waarbij je vaak hard moet werken! Het is dan ook zeker aan te raden om eerst de tutorial modus volledig te doorlopen. Je leert zo de wereld goed kennen en naast je hoofdzwemmer de specialiteiten kennen van de hulptroepen.

img_interloper_03

Net als bij iedere strategie game gaat het erom dat je zoveel mogelijk land, in dit geval water, moet veroveren. Het leuke bij Interloper is dat je heel duidelijk kan zien hoeveel je al hebt veroverd door de twee tot drie kleuren in het veld, waarbij grijs altijd niet veroverd gebied is. Daarnaast zit er rechtsonder een taartdiagram met percentages die je in de gaten kan houden om te zien hoeveel je nog moet veroveren om te winnen.

Zoals ik eerder al aangaf is het echt aan te raden om eerst de tutorial te doorlopen. Je krijgt hierin hele handige tips en shortkeys om mee te werken. Er zijn ook veel hulptroepen, zogeheten specials, die verschillende krachten hebben zoals lange afstand schieten of sterker zijn en nog veel meer. Al deze specials leer je in de tutorial te bouwen en zijn jouw wapens in de strijd om het veld.

img_interloper_01

De game kan je zowel alleen spelen tegen de pc en er zit een multiplayer modus in waarbij je het kan opnemen tegen iemand anders. De multiplayer modus is vooral interessant wanneer je wat meer uitdaging wilt hebben in de game, je weet namelijk nooit wat de volgende zet van je tegenstander is.

De matches blijven spannend en toch ook ontspannend. Een match speel je gemiddeld in vijf minuten uit waardoor je dus al snel even een match wilt spelen. De sfeer en muziek zullen je vast houden waardoor je al snel meer dan even een match speelt. Voor mij is Interloper een fijne strategiegame die me nog flink heeft uitgedaagd.

img_interloper_02

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.