De release van Final Fantasy XV begint dan nu toch echt dichterbij te komen met de speelbare demo, die momenteel als gratis bonus met Final Fantasy Type-0 HD wordt meegegeven.

De game is al heel wat jaren geleden aangekondigd, het is daarom nu ook erg bijzonder om dan eindelijk deze demo te kunnen spelen. In de afgelopen jaren zijn er veel trailers voorbij gekomen, maar echte innerlijke informatie is nooit onthuld over Final Fantasy XV. Daar lijkt dan nu een eind aan te zijn gekomen.

img_FFXV_1

Wat vertelt de demo ons nu dan echt eigenlijk over deze aankomende Final Fantasy?
De vier mannelijke hoofdpersonages is iets waar direct je oog op valt. Die zien er uit alsof ze regelrecht uit een boyband komen. Met hun lederen outfits en mooie stekelige haren. Oftewel, precies hoe je een Japans personage zou omschrijven. In de intro van de game kwam dat kenmerkende Final Fantasy gevoel naar voren. De demo speelt zich af in een typisch bebost gebied, vol met monsterlijke vijanden. Er lopen ook gigantische dinosaurus-achtige wezens rond. De muziek en sfeer hierin zijn zoals altijd weer fantastisch, iets wat de fans erg zullen waarderen.

img_FFXV_2

Gameplay
De gameplay in Final Fantasy XV is meer gericht op actie. Je zult dus geen turn-based gevechten zien. Dit vind ik persoonlijk erg jammer. Waarschijnlijk wil Square Enix een groter publiek aanspreken met deze optie. Naar mijn mening kun je beter de trouwe fans belonen met de oude turn-based gevechten. Dit deel wordt de eerste echte next-gen Final Fantasy, dan verwacht je grafisch toch behoorlijk wat. Ik moet eerlijk zeggen dat het mij op dit vlak tegen viel. De personages zien er op zich goed uit, de omgevingen echter niet. Het bijna vier jaar oude Skyrim ziet er nog honderd keer beter uit. Misschien ben ik wel een enorme zeikerd, maar het zijn gewoon zaken waar ik erg op let in een game. Hopelijk gaat de uiteindelijke game er beter uit zien. Een ander belangrijk punt wat mij echt tegen viel is de camera. Deze draait helemaal niet mee als je aan het vechten bent. Dit brengt je zo nu en dan in vervelende situaties. Daarom denk ik: had het maar lekker bij turn-based gevechten gehouden, dan hadden we dit probleem in ieder geval niet.

Voorlopige conclusie
Ik hoop oprecht dat de negatieve punten die ik hierboven heb genoemd, flink zullen worden verbeterd. Ik ben namelijk echt een trouwe Final Fantasy fan die al jaren uit kijkt naar dit deel. Als Final Fantasy XV in de winkel ligt, ga ik deze ook zeker in huis halen, want de serie Final Fantasy kan als de beste verhaalvertellende games op de markt brengen. Ik weet nu al, dat ik dit verhaal in elk geval niet wil gaan missen.

One Comment on “Preview: Final Fantasy XV (Xbox One)”

  1. Hallo Mirjam ,

    Ik heb eventjes wat van je rubrieken gelezen vrij interessant wat je allemaal de upcoming en nieuwe releases schrijft . Mooi om te zien dat je ook erg veel tijd vrij maakt voor games ! eerlijk gezegd toen je me laatst verwees in Game-mania naar je site was ik een beetje voorbehoudt door de titel female gamers maar ik dacht ook voel mezelf net soms ook een vrouw dus laat ik maar eens een kijkje gaan nemen 😛

    Persoonlijk vind ik het heel leuk dat ze het “turnbased” eruit halen het heeft me altijd erg geïnteresseerd om het een keer te kunnen combineren. Alhoewel ik het wel oprecht jammer vind voor de “turnbased” players dat ze het eruit hebben gehaald maar wie weet word het een grote flop en halen ze het er volgend jaar wel gewoon uit. of komt er de keuze ! Ik denk eerlijk gezegd dat de game ook nog wel een paar keer word uitgesteld want, wat wij dan zien als een “next-gen” is tegenwoordig nog lang niet bereikt(persoonlijk) . voor een “triple A” Game duurt het toch minsten wel 4 jaar voor dat de graphics wel zo geoptimaliseerd zijn dat ze kunnen zeggen dat het eruit mag zien als een SKYRIM of een GTA 5! maar iig leuk om te horen dat je ook een enorme FF fan bent en het zo lekker kan bekritiseren ^^. we zien elkaar wel weer bij de nieuwe Witcher titel ! tot ziens

    MVG Robin Hoving

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.