Nintendo heeft 16 tot en met 27 april uitgeroepen tot Internationale StreetPass-week. Nu is menig redactrice bij Female-Gamers niet vies van een beetje bloemist spelen op StreetPass, of puzzelstukken ruilen in de gamewinkel. Maar, dat kunnen we altijd doen. Wat houdt die Internationale StreetPass-week precies in?

Het mag dan wat batterijduur kosten, de komende anderhalve week is het raadzaam om je 3DS op standby in je tas te stoppen als je de deur uit stapt. Het is namelijk Nationale StreetPass-week en dat betekent dat Nintendo op diverse manieren speciale goodies verspreid via StreetPass. Denk bijvoorbeeld aan het speciale Mii-personage van Shibata, directeur bij Nintendo, maar ook nieuwe games voor Mii-Park en een nieuw thema voor het HOME-menu.

IMG_StreetPass_1

Puzzelstukjes en Mii Park-spellen
Dat is erg slim van Nintendo, want niet alleen laat het zien dat StreetPass veelzijdiger is dan men denkt, ook heeft elke 3DS-gebruiker zo zijn eigen StreetPass-favorieten. Didi is geobsedeerd met het verzamelen van puzzelstukjes om uit te wisselen in haar gamewinkel, terwijl Laura elke keer dat ze ‘vangst’ heeft op StreetPass, een half uur bezig is om alle Mii Park-spellen weer bij te werken.

Laura kan haar lol op, want er komen twee nieuwe spellen naar Mii Park de komende dagen. Dat gaat gepaard met een update en dat moet ook wel, want momenteel passen er geen twee nieuwe spellen bij in het menu. Hengelhelden en Zombiemanie, een game waarin je op 150 soorten vis gaat hengelen en eentje waarin je wandelende doden met verslaan met wapens op basis van de hobby’s van je Mii-vrienden.

IMG_StreetPass_2

Spot de Nintendo Zone
Als je met je 3DS naar een Nintendo Zone gaat, dan kun je maximaal zes Westerse Mii-bezoekers op je handheld verwelkomen dankzij StreetPass Relay. Dit betekent dat een Amerikaan (die ook echt in Amerika is op dat moment) zomaar jouw StreetPass kan binnenwandelen. Handig, want wie weet speel je zo weer nieuwe zones vrij in de landkaarten-samenvatting binnen StreetPass.

Daarnaast kun je in deelnemende Nintendo Zones een speciaal voor deze themaweek ontwikkelde HOME-menu-achtergrond downloaden en de Mii van Nintendo-directeur Shibata binnenhalen. Nintendo Zones zijn bijvoorbeeld McDonalds-filialen, of Game Mania-winkels. Je kunt hier zien waar een nabij gelegen Nintendo Zone is.

 IMG_StreetPass_3

Mii Park Premium
Helaas is niet alles wat nieuw is gratis, zo moet je wel betalen voor StreetPass Mii-park Premium, waardoor je verjaardagen en een VIP-kamer aan je StreetPass-omgeving toevoegt. Wat dat kost, weten we op dit moment nog niet, maar dit is slechts een optionele extra. Je kunt op alle andere dingen uit het stuk hierboven sowieso rekenen de komende anderhalve week. Wie weet haal jij ook eindelijk dat leger van 9999999999 soldaten!

JennyD

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.