LEGO Dimensions, er is absoluut ruimte voor in de wereld van toys-to-life-games. Echter, is er ook ruimte voor op mijn bankrekening?

Het begon ooit met Disney Infinity. Ik waardeerde het dat Disney zijn eigen speelpoppetjesserie was begonnen, helemaal omdat ik niet direct vanaf het begin gek was op Skylanders en deze dus niet vanaf het begin ben gaan sparen. Als Disniac leek Infinity me een goed begin om eens iets van games te sparen. Had ik dat maar nooit gedacht. Ik ben inmiddels weliswaar heel veel fantastische figuren rijker, mijn portemonneetje is ook heel wat euro’s armer.

Het erge is, dat ik toys-to-life fantastisch vind en dus ook op een gegeven moment werd gevraagd om Skylanders te reviewen. Het begon met de starterkit voor de recensie, maar ook op het gebied van Activisions ‘speelgoedpoppetjes’ is het hek van de dam; je gaat ze toch kopen om te zien wat ze in de game kunnen. Een speciale superschattige paaseditie? Ik moet hem hebben. De eon-versie van mannetje A of B? Ja, toch maar kopen, het doosje is zo mooi… Wat dat betreft ben ik een typische vrouw; een ster in het verzinnen van redenen waarom ik iets echt nodig heb. Nu!

In het geval van Skylanders vind ik bijvoorbeeld dat ik die sowieso moet sparen: Activision was het eerste met dit concept en dat moet ik dan toch supporten? Ik heb ook diverse keren de heren van ontwikkelaar Toys for Bob mogen interviewen, en hoewel hun games nog steeds niet perfect zijn, is het altijd leuk om met ze aan tafel te zitten op een beurs, waarbij ze dan enthousiast allemaal Skylanders pakken en in geur en kleur vertellen hoe het verfproces in zijn werk gaat. Mooi, die passie.

Eind vorig jaar kwam Nintendo er trouwens ook nog bij met Amiibo. Die verzameling gaat iets langzamer. Niet zozeer vanwege het niet willen of het feit dat veel figuren binnen mum van tijd waren uitverkocht, maar omdat ik geen geld meer over heb. Zeker niet nu ik mijn vliegticket naar E3 heb geboekt, waar ik waarschijnlijk alleen maar nog meer Amiibo ga spotten die ik dan toch weer wil hebben.

Yoshi’s Woolly World belooft bijvoorbeeld een hele grappige Amiibo te krijgen en zelfs Splatoon wordt voorzien van zo’n near-field-communication-mannetje. Ik verbaas me regelmatig over mensen die complete series Amiibo tentoonstellen op de social media: hoe?! Inmiddels overweeg ik een soort dwangbuis voor mezelf te kopen om in september te gaan dragen. De verwachting is dat er op E3 wel weer een nieuwe Skylanders of Disney Infinity aangekondigd gaat worden die dan mooi vlak voor de feestdagen verschijnen.

En dat niet alleen, in september komt de vierde game-ontwikkelaar erbij. LEGO: Dimensions is de jongste telg in het toys-to-life-veld en de start met pakketten als Back to the Future en The Wizard of Oz maken het moeilijk om niet weer voor de bijl te gaan. Zeker omdat ik al een verzamelaar van LEGO Minifigures ben, en een groot liefhebber van TT Games/LEGO games, schat ik de kans 95% dat deze LEGO: Dimensions mij in zijn greep zal krijgen. Of kan ik beter zeggen: echt financieel zal ruïneren?

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.