Misschien heb je er al iets over gehoord: de betaalde mods op Steam. Er is een grote discussie gaande en de Steam-wereld deelt zich op in de voorstanders en de tegenstanders. Valve voerde onlangs de mogelijkheid om mods van games betaald in de workshop te plaatsen in. De makers van deze mods krijgen dan een percentage van de winst, wat bepaald wordt door de ontwikkelaars van de originele game.

Op het moment zijn de betaalde mods bij Skyrim doorgevoerd, waar een kleine 25% van de inkomsten naar de maker van de mod gaan en de rest gaat naar de ontwikkelaars van Skyrim. De doneerknop die het mogelijk maakte om aan de maker van de mod te doneren is inmiddels verdwenen.

Tegenstanders van de betaalde mods hebben een petitie opgezet die op het moment 125,556 handtekeningen heeft verzameld. Binnen 24 uur waren er al 50,000 handtekeningen gezet.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.