Nintendo heeft een gratis game op de markt gebracht genaamd: Pokémon Shuffle. De afgelopen week mocht ik mij verdiepen in dit puzzel spel. Het spel is een ‘match three’-spel waarin je elk level een andere wilde Pokémon tegen komt. Speel de levels zo snel mogelijk uit en vang alle Pokémons.

img_pokemon_shuffle3

Doormiddel van drie of meer dezelfde Pokémon gezichten aan elkaar te linken doe je een aanval op de wilde Pokémon. Als de wilde Pokémon een vuur type is, is het handig om drie of meer water Pokémons aan elkaar te linken. Dit geeft extra schade aan de wilde Pokémon. Want vuur kan niet tegen water. Elke level heeft zijn limiet aantal beurten om de Pokémon te vangen. Als je de Pokémon hebt verslagen krijg je een percentage hoe groot de kans is om hem te vangen. Heb je aan het einde nog beurten over dan worden die bij het percentage mee gerekend. Dit verhoogt de kans op succes. Bij het uitspelen van het level mag je één keer een bal naar de wilde Pokémon gooien. Als je hem vangt is die voor jou, ontsnapt hij uit de Pokébal dan kan je besluiten om de Greatball te kopen. Voor 2500 coins verhoog je dan je percentage om hem te vangen.

img_pokemon_shuffle2

Gefeliciteerd je hebt de Pokémon gevangen en nu? Nu kan je de Pokémon gebruiken in het volgende level en hem trainen, maar juich niet te vroeg. Elk level kost een hartje. Als je hartjes op zijn moet je een half uur wachten of je gaat naar de shop en ruilt een edelsteen in. In het spel zijn vrij weinig edelstenen te verdienen, gelukkig is Nintendo bereid om ze aan te bieden voor echt geld. Zo kan je in één keer door spelen. Ik denk dat ik in dat geval netjes een half uur wacht. Dit zelfde geld voor coins. Met coins kan je power-ups kopen waarmee je de wilde Pokémons makkelijker kan verslaan. Echter zijn de coins wel te verdienen in het spel.

img_pokemon_shuffle5

Vergeet niet je DS aan te sluiten op de Wifi-connectie. Zo kan je de speciale evenementen mee maken en nog meer Pokémon vangen. Gaat jou dit allemaal te makkelijk af? Probeer dan de Expert levels. Deze werken op tijd en niet met beurten. Speel in een zo hoog mogelijk tempo om de wilde Pokémon te vangen.

img_pokemon_shuffle1

Celine’s oordeel: review_cijfer_7.5
Ik vind het leuk dat Nintendo een gratis Pokémon spel heeft uitgebracht. Het zogeheten ‘match three’-spel is voor iedereen al wel bekend. Toch vind ik dat ze er een leuke draai aan hebben weten te maken, door sommige combinaties meer schade te geven dan andere. Dit hangt af van de Pokémon die jij bezit en die tegenover je staat. Dit zorgde ervoor dat ik sommige levels meerdere keren gespeeld heb zodat ik de Pokémon’s zeker ving, hierdoor had ik dan meer succes om de volgende te verslaan. De eerste paar levels zijn nog best gemakkelijk, maar daarna raken je hartjes op en worden de levels steeds moeilijker. Pokémon Shuffle laat je een hele nieuwe manier zien voor het vangen van Pokémon’s in een puzzel jasje.

+ Pokémon shuffle biedt een nieuwe manier van Pokémon’s vangen.
– Een half uur wachten om het volgende level te kunnen spelen.

Kopen als je: een groot fan bent van ‘match three’-spellen en je altijd al een gratis Pokémon spel had willen hebben waar de Pokémon’s alleen hoofden hebben en geen lichamen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.