Kaartjes uit games krassen, vage enquêtes over je gamegedrag invullen en dan is het katching! In loyaliteitsprogramma Club Nintendo kunnen we al meer dan tien jaar leuke goodies scoren. Je krijgt bij elke aankoop van Nintendo-games en -consoles sterren die je kunt omwisselen in de Sterrencatalogus. Daaraan komt 30 september een einde, want Nintendo trekt de stekker uit Club Nintendo. Female Asking Questions (FAQ) vraagt zich af: wat vind jij eigenlijk van Club Nintendo?

Artikel_FAQ_Laura

Doodzonde, ben er echt een beetje stuk van. Niet zozeer omdat ik de dingen die ik van mijn sterren heb aangeschaft dagelijks gebruik ofzo, want dat doe ik niet, maar voor mij is de Nintendo Sterrencatalogus onlosmakelijk verbonden met mijn tijd bij [N]Gamer, een Nintendo-blad dat enkele jaren geleden helaas is gestopt. Er werd destijds op het forum van die site veel  gesproken over Club Nintendo. Veel geklaag, vooral over hoe de Japanse en de Amerikaanse shop veel beter zouden zijn, maar ook wisselden gamers ervaringen uit met de producten.

Het mooiste ding dat ik uit de Nintendo Sterrencatalogus heb gehaald is het beeldje van Mario en Co. Daarnaast is het tof dat je ook ooit een abonnement op [N]Gamer kon nemen van je sterren. Het Pikmin-knuffeltje dat ik als een van mijn eerste dingen aanschafte, ligt schattig te zijn tussen mijn gameconsoles en ik ben ook erg blij met een klein etuitje met Mario- of Luigi-pet, waarin je je handheld-games kunt bewaren. Erg handig, want ze zijn zelfs bestand tegen mijn enorme tas waar ik altijd veel te veel spullen, vieze snoeppapiertjes en andere rommel stop.

Ik ga de Sterrencatalogus wel missen, want juist omdat ik echt een Nintendo-lover ben heb ik er altijd veel gebruik van gemaakt. Toegegeven, de Nintendo Points, achtergronden en ringtones maakten de catalogus al lange tijd enorm outdated aanvoelen, maar dat neemt niet weg dat je er alsnog vette golfballen, broches en een Game & Watch vandaan kunt halen. Het is een toffe plus bij games die toch al awesome zijn. Spannend dat Nintendo met een soort vervangend iets komt, ik hoop dat daar snel meer over naar buiten wordt gebracht.

Artikel_FAQ_Heather

Ik vind het idee van de Nintendo Club leuk, maar de standaard vragenlijsten die je bij elke game die je activeert invult voelen heel nutteloos aan. Ik ben, sinds ik een Wii U heb, aan het sterren-sparen en heb nog nooit echt wat besteld. De items die mij leuk lijken voor mijn WC met Mariothema zijn aan de duurdere kant en ik baal dan ook dat ik nu waarschijnlijk maar iets nutteloos als pakpapier of screensavers moet kopen van de sterren die ik tot nu toe heb. Hopelijk komt Nintendo met iets goeds in februari.

Artikel_FAQ_Mirjam

Wat vind ik van Club Nintendo? Nou, in het begin registreerde ik altijd alle games die ik van Nintendo had. Maar op een gegeven moment moest je daarbij ook nog eens een enquête invullen per game. Dit werd mij telkens te veel werk. Vervolgens ben niet meer heel enthousiast mijn Nintendo games gaan registreren. Erg jammer vond ik dat Nintendo dit deed. Het is natuurlijk wel een heel tof beloningssysteem maar het is dus jammer dat het uiteindelijk zoveel tijd ging kosten om überhaupt een game te registreren. 

Artikel_FAQ_Sam

Heel eerlijk gezegd heb ik nooit veel gedaan met Club Nintendo. Het idee vind ik overigens wel leuk, alleen meestal vergeet ik de punten. Dat heb ik overigens met heel veel spaarsysteem dingen zoals bijvoorbeeld Airmiles ik spaar ze wel maar hoe vaak ik ze gebruik?! Voor de grote Nintendo fans is het uiteraard een gemis en snel nog die leuke laatste items uit de shop scoren.

Artikel_FAQ_Didi

Toen ik begon met sparen deed ik dit nog samen met mijn zusje op één account. Het was onwijs spannend want we zagen zo veel leuke dingen maar helaas ging het sparen nooit zo hard. Ik begon het uit te geven aan de Nintendo Lounge, waar je een eigen plekje online kon creëren. Dit was achteraf natuurlijk super zonde want je kon er helemaal niets mee. Uiteindelijk kocht ik een DS game maar ik weet eigenlijk al niet meer welke.

Het idee van de Nintendo sterren vond ik super leuk, helaas heb ik nooit één van de grote beelden kunnen bemachtigen. Wat ik vooral jammer vond was dat de sterrencatalogus in Nederland toch wel wat beperkt is gebleven. Je hoorde altijd van de meest fantastische items maar hiervoor moest je in America of Japan wonen. Ik ben wel erg benieuwd of ze met een ander leuk beloning systeem terug gaan komen.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.