Met het uitkomen van Kingdom Hearts HD 2.5 Remix zullen veel gamers die bekend zijn met de reeks Sora natuurlijk wel kennen. Voor zij onder ons die hem nog niet kennen, of gewoon wat interessante feitjes willen leren, hebben we de autobiografie van Sora eens goed onder de loep genomen.

Paspoortimg_sora_kingdom_hearts
Naam: Sora
Leeftijd: Verschilt per game. Hij is vier jaar in Kingdom Hearts Birth by Sleep, veertien jaar in Kingdom Hearts en Kingdom Hearts: Chain of Memories, vijftien in Kingdom Hearts II en zestien in Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance.
Geboortejaar: Hoewel zijn geboortejaar nooit officieel is vastgesteld, kan je met de releasedatum van Kingdom Hearts (2002) en zijn leeftijd in die game (14) berekenen dat hij waarschijnlijk geboren zou zijn in 1988.
Geboorteplaats: Van zijn geboorteplaats is niets bekend.
Woonplaats: Destiny Islands
Lichamelijke eigenschappen: Blanke huid, bruin piekerig haar en blauwe ogen. Hij draagt diverse outfits waarvan de schoenen erg uit proporties lijken, de broeken driekwart lang zijn en erg wijde pijpen hebben. De kleding heeft als kleurenschema voornamelijk rode, gele en zwarte elementen.
Karakter eigenschappen: Heldhaftig, moedig, vergevingsgezind en erg loyaal naar zijn vrienden.
Carrière: Keyblade wielder
Familie: Een vader en moeder, waar een enkele keer naar is gerefereerd.
Eerste Game: Kingdom Hearts
Relatie: Nee

We ontmoeten Sora voor het eerst in de eerste game: Kingdom Hearts. Hierin is Sora op zoek naar zijn vrienden Kairi en Riku, die hij is kwijt geraakt toen hij op vreemde wijze in de duisternis werd opgeslokt. Wanneer hij wakker wordt heeft hij een zwaard in de vorm van een sleutel in zijn bezit: de Keyblade. Sora beland in Traverse Town, waar hij Donald en Goofy ontmoet. Samen gaan ze op zoek naar Kairi, Riku en naar de verdwenen koning Mickey.

Met zijn drieën reizen ze naar vele werelden met de thema’s van vele Disneyverhalen. Met Sora, Donald en Goofy maak je nieuwe vrienden, ontdek je vele bijzondere vaardigheden en kom je steeds wat dichterbij het vinden van de verloren vrienden. Tijdens de avonturen zullen ze de vele Heartless, kwaadaardige schaduwwezens, moeten verslaan en de werelden redden van deze duisternis.

Sora is een echte optimist: hij ziet altijd het goede in mensen en bekijkt dingen altijd vanuit de zonnige kant. Hij heeft weinig geduld met mensen die egoïstisch zijn, maar kan het toch in zijn hart vinden om zulke mensen te vergeven. Hij stelt zijn vrienden altijd voorop en heeft alles voor ze over, met zijn vrienden in de buurt voelt hij zicht sterker en moediger. Sora heeft een sterk gevoel voor competitie en gaat niet gauw een wedstrijdje uit de weg. Hij is zeker niet dom, maar is soms wel wat blind voor zaken die recht voor zijn neus gebeuren. Toch weten vijanden hem niet makkelijk van zijn stuk te brengen. Hoewel hij bijzondere avonturen aangaat heeft hij nog wel kinderlijke trekjes en hij kan erg impulsief zijn.

DarkPendula

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.