Vanavond vindt Videogames Live plaats in de Heineken Music Hall. Van welke videogame soundtrack krijg jij warme gevoelens en waarom? De redactrices van Female-Gamers geven antwoord:

Artikel_FAQ_Yvonne

Ik krijg nog steeds de kriebels als ik door Azaroth loop. De muziek uit world of warcraft blijft mooi en ik heb vele herinneringen aan de game en daar speelt de muziek een grote rol in! Zo heb ik mijn man leren kennen in de game en mooie vriendschappen opgebouwd.

Artikel_FAQ_Heather

Fallout  – New Vegas, Black Mountain Radio. Het is Rock n’ Roll, Big Band, Jazz en Blues. Ik blijf een beetje in die periode hangen, want ik vind ook de soundtracks van L.A. Noire en Bioshock geweldig met Bobby Darin, Sinatra, Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Vaughn Monroe, Evelyn Knight, Betty Hutton, Louis Jordan, etc etc etc.. Echt mijn favo muziek.

Artikel_FAQ_Sam

Heel erg cliché misschien, maar ik denk dan toch echt de soundtrack van World of Warcraft. Dit zit enorm goed in elkaar en geeft de sfeer van de werelden waar je in komt goed weer. Ik hou heel veel van muziek en ik kijk enorm op naar componisten als Tracy W. Bush, Russel Brower, Howard Shore, Yann Tiersen en John Williams. Een van de meest verrassende muziek vond ik binnen de games Horizon door Dustin Crenna en Stick it to the Man door Joel Bille. Bij allebei de games zorgde de muziek ervoor dat ik me liet meeslepen binnen de game.

Artikel_FAQ_Celine

Angry Birds in Rio heeft zo’n verslavende theme song! Het is vrolijk en geeft een zomers gevoel. Als ik dat liedje hoor, kan ik niets anders dan blij zijn en swingen. Ik vind de theme song echt goed bij de game passen. Angry Birds in Rio heeft vrolijke en zomerse kleuren en zo voelt de soundtrack precies.

Artikel_FAQ_Sandra

Ik vind de meeste muziek in games echt prachtig, ik kan daar echt van genieten. De muziek uit Zelda games vind ik heerlijk, maar ook spannendere muziek uit bijvoorbeeld Destiny. Waar ik het meest bij mee zit te neuriën is de muziek uit Mario Kart, Zelda The Wind Waker en Little Big Planet. Heerlijk toch die vrolijke deuntjes die uren in je gedachten blijven hangen!

Artikel_FAQ_Didi

Er zijn een aantal soundtracks die het zo goed doen dat ze in mijn Spotify lijst blijven. De twee soundtracks die ik het vaakst draai zijn die van Red Dead Redemption en natuurlijk die van de Last of Us. De liedjes maken mij vooral rustig, die van de Last of Us zet ik graag op als ik wil gaan slapen. De tracks van Final Fantasy blijven ook altijd mooi maar die luister ik liever via de game Theatrhythm Final Fantasy: Curtain Call. Zo kun je spelen en luisteren tegelijkertijd.

Artikel_FAQ_Laura

Het verbaast me dat hij nog niet is genoemd maar voor mij is de soundtrack van Halo nog altijd de soundtrack die me raakt. Hoewel ik bij t laatste orkest-dat-gamemuziek-speelt concert traantjes kreeg bij Zelda, was t Halo aan het begin dat me overal kippenvel gaf. Het koor dat eraan te pas kwam om dat gevoel van die shooter echt over te brengen hielp een heleboel. Jammer genoeg heeft de componist dit niet weten te overtreffen bij Destiny, want ik blijf bij dit soort vragen bij Halo uitkomen.

Artikel_FAQ_Mirjam

Game soundtracks waar ik warme gevoelens bij krijg. Het eerste wat in mijn gedachten komt is Final Fantasy 10. Daar heb ik zelf ook de orginele soundtrack van. Ben een ontzettende fan van dit deel. Dus dit is voor mij de mooiste.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

2 Comments on “FAQ! Videogame soundtrack & warme gevoelens?”

  1. Final Fantasy IX. De eerste FF die ik speelde. Verliefd op de muziek en de originele OST gekocht. Draai deze nog steeds.

  2. Okami, en dan met name Kushi’s ride. Zooo vreselijk mooi en emotioneel.
    FF7 Cid’s theme, nog nooit live gehoord, maar oh zo mooi.
    Nou speelden ze op Video Games Live Silent hill2, maar ze hadden van mij die van Silent hill 1 mogen doen ipv 2, vind ik net iets beter.
    Een altijd favoriet track is Terra’s theme van FF6, ik bleef vaak op de world map staan om alleen maar wat te luisteren. En dan uit sentimentele redenen de soundtrack van FF8, dat was toch de eerste OST die ik kocht, werd door Dimensionplus (helaas falliet) speciaal voor mij besteld en kwam helemaal uit Japan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.