De bekendste detective ooit, niemand anders dan Sherlock Holmes, zal samen met zijn assistent Watson zijn opwachting maken in de nieuwe game uit de Ace Attorney reeks. Hoofdpersoon Ryuunosuke Naruhodou zal samen met de bekende speurneus incidenten gaan onderzoeken in The Great Ace Attorney.

Er was al eerder aangekondigd dat de nieuwe Ace Attorney game zich zal afspelen in het Meiji tijdperk. Deze periode valt samen met de Victoriaanse tijd; niet alleen de periode waarin Arthur Conan Doyle de verhalen van Sherlock Holmes heeft geschreven, maar ook is dit de tijdsperiode waarin ze zich afspelen.

img_greataceattorney01

Er circuleren al magazinescans op het internet met hoe het duo uit de verhalen van Conan Doyle eruit komen te zien in de game. Wat precies de rollen gaan zijn van Holmes en Watson is nog onbekend, maar naar verluid zal hun aanwezigheid het nieuwe spelelement “joint reasoning” introduceren. Spelers kunnen hiermee schijnbaar zeggen wanneer Holmes te ver gaat in zijn redeneringen om zo de waarheid boven tafel te krijgen. Hoe dit precies in zijn werk zal gaan is tot op heden nog niet bekend.

img_greataceattorney02

Watson is overigens de grootste verrassing, voornamelijk omdat hij in een drastisch andere versie zal verschijnen dan wij gewend zijn: in de vorm van de achtjarige Iris Watson die al een M.D. op zak heeft. Wat de redenen hiervoor zijn of wat dit zegt over de relatie tussen Holmes en Watson is nog niet bekend, maar deze nogal jonge versie van Watson zal wel enige wenkbrauwen doen fronsen.

img_greataceattorney03

Tenslotte zal The Great Ace Attorney 3D personages en achtergronden in de serie introduceren. De game wordt ontwikkeld voor de Nintendo 3DS en zal in 2015 op de Japanse markt verschijnen. Er is nog niks bekend over een Westerse release.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.