Metro Redux zijn twee spellen in één die opgefrist zijn voor de nieuwe generatie. Maar is deze bundel de moeite waard om te kopen?

Bij elke oude game die opnieuw uitkomt is het weer twijfelen. Is het de moeite waard om hier je spaar centjes in te stoppen? Soms heb je ze gewoon nog niet gespeeld of zijn ze niet voor jouw favoriete platform uitgekomen. Maar wat als je ze al wel gespeeld hebt ga je ze dan nog een keer spelen?

Zelf wist ik nog niet zeker of ik al klaar was om weer met Metro aan de slag te gaan. Maar sinds deel één (Metro 2033) alweer vier jaartjes uit is moest ik er toch aan toegeven. En het spel had mij alweer te pakken in het eerste uur.

In Metro Redux zitten dus twee games, Metro 2033 en Metro Last Light. De eerste game kwam uit in 2010 en werd toen alleen gelanceerd op de Xbox 360 en de PC, er is dus een kans dat je deze nog niet gespeeld hebt. Hij is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dmitry Glukhovsky. Er is een grote kernbom ontploft in Moskou en alleen de mensheid in de metro tunnels heeft dit overleefd. Zo ook jouw hoofdpersoon Artyom. Artyom is een koppig mannetje dat verworven raakt in allerlei moeilijkheden. Je vecht tegen de mutanten maar ook tegen andere mensen die bijvoorbeeld jouw groep proberen aan te vallen.

Metro 2033 hebben ze laten draaien op de engine van Last Light, iets wat de game aanzienlijk verbeterd maar ook sneller maakt. Grafisch gezien is de game er absoluut op vooruit gegaan maar ook de snelheid van het laden gaat nu een stuk soepeler. Je kon je in Metro namelijk een beetje gaan ergeren als je steeds enkele minuten naar een metro kaart moest staren voordat je verder kwam. Dit is er natuurlijk niet helemaal uit maar het wachten duurt in ieder geval minder lang. Dit komt doordat ze verschillende levels aan elkaar hebben gemaakt, zodat je niet steeds uit het verhaal word getrokken.

Metro Last Light ligt natuurlijk pas vanaf mei 2013 in de schappen, maar ook hier is een likje verf overheen gegaan. De kleuren zijn iets opgepoetst en de AI loopt beduidend soepeler. Je krijgt echt het gevoel alsof je een nieuwe game speelt. Er zitten geen gekke bugs in en ze hebben de game echt helemaal af gemaakt.

De hardcore fans hadden nog wel het één en ander te klagen toen Last Light uit kwam. Zo was het horror survival gedeelte wat in Metro 2033 zo sterk aanwezig was bijna niet meer terug te vinden in dit deel. Waar je in Metro 2033 nog wel eens tegen het plafond aanzat kon je Metro Last Light prima met de volumeknop helemaal open spelen. En was ook het tactische spel iets minder geworden. Ook daar vonden ze een oplossing voor in Metro Redux, beide games hebben nu verschillende spel opties. Je kunt dus kiezen wat je graag wilt spelen. Je krijgt de keuze tussen survival en spartan. Survival is tactisch en krijg je dat echte survival horror gevoel weer terug en spartan tja, dat is gewoon rennen en schieten. Mocht je toch nog niet genoeg uitdaging uit de game halen kun je altijd nog de ranger modus aanzetten. In deze modus wordt alles iets realistischer. Zo heb je minder ammo en zul je sneller afgaan zodra vijanden je raken. Dit maakt de game natuurlijk een stuk moeilijker dus is alleen aan te raden voor de fanatieke gamer.

Mocht je nu nog niet overtuigd zijn over het kopen van Metro Redux, hij kost pakweg drie tientjes en hiervoor krijg je twee games. En had ik al gezegd dat ze ook alle DLC er gewoon bij geven.


Didi’s Score
Gameplay: 8/10
Fun: 8,5/10
Levensduur: 9/10
Graphics: 8/10
Originaliteit: 7/10

Totaal volgens reviewer: 8,1

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.