De horror mystery “sound” novel Higurashi no Naku Koro ni, ook wel bekend in het Westen als When They Cry, krijgt een nieuwe art style bij haar nieuwe release op Steam!

img_higurashi 1

De bloggers van MangaGamer hebben dit dus onlangs bekend gemaakt. De Visual Novel-type horror mystery doujinshi-game is oorspronkelijk als doujinshi uitgebracht in Japan door 07th Expansion. De game onderscheidt zich van een typische visual novel door de focus op het geluid en muziek om de sfeer te zetten, vandaar de term sound novel. Verder kenmerkt Higurashi zich door de plotselinge omslag van vrolijke scenes naar een dreigende horror-sfeer, wat uiteindelijk escaleert naar haast buitensporig geweld.

Higurashi no Naku Koro ni (When the Cicadas Cry) speelt zich af in het kleine Japans dorpje Hinamizawa, waarin hoofdpersoon Maebara Keiichi onlangs is komen wonen. Hij raakt al snel bevriend met leeftijdsgenoten en wordt toegelaten tot het naschoolse spel-clubje. Helaas blijken er lugubere zaken onder de vredige façade van het dorp schuil te gaan: rond het jaarlijkse Watanagashi festival wordt er voor de vijfde achtereenvolgende jaar iemand op lugubere wijze vermoord terwijl iemand anders spoorloos verdwijnt. Ondanks het taboe dat op de situatie rust, wordt er gefluisterd dat dit met de vloek van demonische God Oyashiro te maken heeft. Voor Keiichi het doorheeft, raakt hij steeds verder betrokken bij het mysterie rond het Festival en Oyashiro.

img_higurashi 2

Een groot element van Higurashi is het feit dat het verhaal is opgebouwd uit verschillende zogeheten ‘arcs’: een aantal ‘question arcs’ die het mysterie op poten zetten en hints geven om deze op te lossen, gevolgd door de ‘answer arcs’ die uiteindelijk de antwoorden geven. Deze hoofdstukken vertellen dezelfde periode in verschillende ‘what-if’ situaties en vaak vanuit verschillende perspectieven van de hoofdpersonen, waardoor het mysterie uiteindelijk uit de doeken wordt gedaan. De ‘answer arcs’ zijn uitgebracht als aparte game: Higurashi no Naku Koro ni Kai.

De visual novel is voornamelijk bekend geworden onder anime fans door de anime serie geproduceerd door Studio DEEN. Intussen is er ook een mangaserie verschenen die wordt uitgebracht door Yen Press. MangaGamer heeft de visual novel eerder op de markt gebracht, maar helaas is de tekenstijl van 07th Expansion niet bepaald om naar huis te schrijven. Dan draait de game voornamelijk om de muziek en het verhaal, maar het oog wil natuurlijk ook wat. De nieuwe spirtes moeten hier verandering in brengen.

img_higurashi 3

Higurashi no Naku Koro ni zal per hoofdstuk op Steam verschijnen en naar verluid zal het eerste hoofdstuk aan het einde van dit jaar worden uitgebracht. De oude versie van de game zal nog steeds verkrijgbaar zijn via de website van MangaGamer. Volgens eigen zeggen zullen alle huidige en toekomstige kopers van de game gratis een update met de vernieuwde sprites krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.