Als je op je Origin account kijkt, maak je kans dat daar ineens De Sims 4 creëer een Sim demo tussen staat. Wij hebben deze uiteraard alvast voor jullie uitgeprobeerd!
Waar begin je als je een Sim gaat maken? Juist je begint met het maken van je vrienden, vriendinnen, die Hollywood-hunk of Hollywood-vamp en uiteraard maak je ook een sim van jezelf! Wanneer je De Sims 4 creëer een Sim demo opstart verschijnt er alvast een sim om mee te starten. Je kunt kiezen tussen man of vrouw in deze demo helaas nog niet tussen jong of oud. Wanneer je dit hebt gekozen en je Sim een naam hebt gegeven kan de pret pas echt beginnen.


De manier waarop je de Sim nu modelleert lijkt een beetje op boetseren. Je begint weliswaar niet met een homp klei maar met een virtueel voorgevormde Sim die je aan alle kanten kan uitrekken en inkrimpen. Persoonlijk vind ik het makkelijkst om eerst met het grote gedeelte te beginnen. Dus probeer ik mijn lichaam zo goed mogelijk in de juiste vorm te brengen, minus dat extra babyvet rondom mijn buik. Het leuke binnen De Sims 4 creëer een Sim demo is dat je binnen De Sims 4 bijna het hele lichaam van je Sim kan aanpassen. Samen met mijn nichtje had ik de grootste lol want we konden onze Sim gigantische nep meloenen geven, hangende theezakjes of pronte doperwtjes. Juist, ik heb het hier over de borsten die je uitgebreid kan modelleren. Zo ziet je oma in De Sims 4 er straks nog echter uit! Maar uiteraard zijn niet alleen de tetten het enige wat je kan veranderen zo kan je jouw Sim een wespentaille geven, brede heupen, ronde appelbillen, dikkere armen of dunne beentjes. Kortom bijna alles is te modelleren binnen De Sims 4 creëer een Sim, ik ben alleen nog niet de lengte tegen gekomen. Dan is er ook nog de mogelijkheid om je lichaam te versieren met tekeningen zoals mijn dochter onze tattoos noemt. Nu mijn Sim een redelijk accuraat lichaamsvorm heeft is het tijd om mijn gezicht in model te kneden.

Om het je iets makkelijker te maken kan je ook hierin kiezen uit een aantal standaard gezichten om deze verder te vormen. Ook zijn er verschillende standaard ogen, neus, mond, kin etc om uit te kiezen, bij het creëren van jouw perfecte gezicht. Wanneer je dit hebt gedaan kan je verder met digitaal boetseren. Heb je een lief wipneusje dan draai je de neus een tikje omhoog, heb je ronde appelwangen dan trek je gewoon even je wangen een beetje uit en zo kan je dat met bijna alles doen. Wanneer je gezicht af is en je make-up perfect erop zit kan je kiezen uit verschillende kapsels. Dit is het enige wat ik meestal jammer vind binnen De Sims serie. Gezegend met ontzettend krom soms krullend haar is het erg vervelend om jezelf na te maken binnen de Sims. Vaak zijn er geen tot zeer weinig voorbeelden met krullend haar. Ook binnen deze De Sims 4 creëer een Sim demo kon ik geen goed kapsel vinden. Meestal komen de krullen in de loop van de tijd wel in de Sims serie dus duimen dat ze er nog in komen.

Zo helemaal in elkaar gekneed is het tijd voor mijn outfit. Er zijn behoorlijk veel kledingkeuzes die je hebt binnen deze demo. Het is dan ook heerlijk om te zien dat mijn favoriete en kenmerkende kledingstijl te vinden is binnen De Sims 4 demo. Eerlijk toegegeven wanneer je De Sims 3 en alle uitbreidingen hebt zal je misschien schrikken van het aantal kledingkeuzes. Maar vergeet dan niet dat dit slechts De Sims 4 zonder uitbreidingen is en die er in een later stadium vast nog gaan komen! Wat ook een grote verandering is binnen de demo dat je geen kleding kunt aanpassen. Wel zijn er standaard veel meer keuzes voor een soort shirt maar je kan deze dan (nog?) niet aanpassen met de materialen in je bibliotheek, zoals we dat gewend zijn in De Sims 3. Naast de standaard kleding heb je ook nog de mogelijkheid om accessoires te kiezen en uiteraard ook verschillende schoenen. Ook binnen de schoenen heb je voldoende keuzes, heb je zelf zomers je uggs aan? Geen probleem jouw Sim kan die modekeuze van je ook digitaal vertegenwoordigen.Haar check, make-up check, kleding met matchende shoes double check! Zo je bent ready om te gaan en staan waar je wilt maar hoe doe je dat eigenlijk en wat is je doel?

Het is tijd om je Sim ook even wat persoonlijkheid te geven! Je kiest een levensdoel, wat je graag wilt bereiken later (als je Sim groot is). Wanneer je dat gedaan hebt wordt er meteen een positief eigenschap eraan vastgekoppeld. Dus de nerd met ambities zal goed kunnen leren terwijl de feestbeest standaard al goed contacten legt met anderen. Daarnaast kan je jouw Sim ook nog drie extra eigenschappen geven uit vier verschillende categorieën. Dit betekend niet dat je verplicht bent om uit iedere categorie er een uit te kiezen het is gewoon een handig overzicht om snel jouw eigenschap te vinden. Uiteraard staan de eigenschappen boekenworm, kluns, netjes, slons en romanticus er ook in. Maar wat wel helemaal super nieuw is binnen De Sims 4 jouw eigen loopje! Je kan kiezen hoe jouw Sim moet lopen, dus loopt jouw sim als een snob rond of is je sim een beetje lui en slungelig? Wat me hierin wel meteen opviel was dat de meeste loopjes binnen De Sims 4 erg vrouwelijk zijn waardoor de mannelijke loopjes een beetje ondervertegenwoordigd zijn. Maar het is een demo en een geheel nieuwe feature dus wie weet hoe dit nog verder ontwikkeld?!

Zo, jouw Sim is klaar om gedeeld te worden met de rest van de wereld. Ook dit is ontzettend makkelijk binnen De Sims 4 en wijst zich geheel vanzelf. Je kunt ook meteen zien of je volgers hebt en je kan vrienden volgen of gewoon mensen binnen de community die erg gave sims maken. Ben je toch nog niet klaar om je sim te delen en mist hij nog een maatje, broertje, zusje of partner dan maak je die zo erbij. Je kan spelen met de genen en zo een tweeling creëren of gewoon een broertje en/of zusje. Maar het is ook mogelijk om gewoon een vriend, vriendin, man of vrouw te creëren door gewoon op een sim erbij te klikken. Wanneer je dit gedaan hebt begint de pret weer opnieuw.

Persoonlijk heb ik ontzettend veel plezier beleefd binnen De Sims 4 creëer een sim demo. Uiteraard hoef je niet mijn volgorde aan te houden van het sim creëren. De een vind het heerlijk om met de outfit te beginnen terwijl de ander geconcentreerd bezig is met het perfecte Sim gezichtje. De manier van je Sims maken is wel even wennen en vergt wat oefening. Hoewel er heel veel is uitgebreid mis ik sommige details nog wel maar dit is enkel nog maar de demo. Ik vind de manier waarop je jouw sim kan delen met de Sims community geweldig verbeterd. Ook merkte ik nu al dat De Sims 4 heel soepel loopt op mijn PC en verwacht dat dit ook bij de oudere PC’s het geval is! We zijn uiteraard allemaal erg benieuwd naar jullie Sim creaties!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.