Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het kaart spel Wonderland Solitaire.In Wonderland komen nog steeds mythische wezens voor en magie is daar erg normaal. Er was een wijze koning die lang het land regeerde, maar hij overleed plotseling. Nu zal er een nieuwe koning gekozen moeten worden, en de elfenprins Argon maakt hierop het meeste kans. De kwaadaardige tovenaar Rasmos had echter andere plannen. Toen de verkiezingen begonnen riep hij met magie een wervelwind op die alle mensen over het land verspreidden zodat ze niet konden stemmen. Rasmos toverde vele skeletten tevoorschijn, die ook kiesrecht hebben en op Rasmos zullen stemmen. Prins Argon roept jouw hulp in om alle onderdanen weer bij elkaar te brengen voordat het te laat is.

Onder in het beeld is een kaart te zien met een waarde, bijvoorbeeld een tien. In de rest van het scherm zijn meerdere kaarten gelegd op verschillende stapeltjes. De voorste kaart van iedere stapel ligt met de goede kant boven. Het is de bedoeling dat je telkens een kaart zoekt die past aan de kaart op de hoofdstapel beneden in beeld. De kaart op de hoofdstapel is een tien, dan heb je van de gelegde kaarten een boer of een negen nodig omdat deze grenzen aan die kaart. Soms ligt er geen kaart die past bij de kaart op de hoofdstapel. Dan zal je een kaart moeten trekken van het stapeltje ernaast en het verder proberen. De levels kunnen daarom niet altijd volledig uitgespeeld worden omdat er een gelegde kaart over blijft. Maar dat is niet erg, want je krijgt nog steeds punten voor dat level, alleen iets minder dan een level wat volledig uitgespeeld is.

Tussen de gelegde kaarten zijn ook meerdere verassende wendingen te vinden, die je spel behoorlijk in de war kunnen gooien. Soms krijg je een kaart met een rood monstertje erop: een wildcard. De wildcard komt naast de hoofdstapel te liggen en mag je inzetten wanneer je maar wilt. Ideaal als je een keer vastloopt bijvoorbeeld! Er zijn ook kaarten van suiker, daarvan kan je niet zien wat voor kaart het is al ligt hij bovenop een stapeltje gelegde kaarten. Je zult dan eerst de kaart met het suikermonster moeten vinden die vervolgens de suiker van de kaarten af snoept. Daarna zijn de kaarten wel zichtbaar en kan je ze gebruiken. Tussen alle levels door heb je de mogelijkheid om naar de toverwinkel te gaan. De toverwinkel biedt vele spulletjes aan die je kunnen helpen extra punten te verdienen. Ook zijn er handige bonussen waarmee je onder een paar kaarten kunt gluren of een heleboel kaarten zichtbaar kunt maken. Alleen jij kunt alle levels voltooien en de prins helpen om koning te worden.

Conclusie:Wonderland Solitaire is een kaartspelletje waarbij je vele uitdagingen te wachten staan. Breng de vele onderdanen terug naar de verkiezingen voor de nieuwe koning door alle levels te voltooien. Met behulp van de toverwinkel, wildcards en suikersnoepers zal jij de kwaadaardige tovenaar laten zien wie hier de baas is! Durf jij het aan om deze schattige magische wezens te bevrijden uit de kaarten?Wonderland Solitaire is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer kaart spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.