Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Enigmatis – The Mists of Ravenwood Collectors Edition.
Je bent in je auto aan het rijden door het bos, het is guur weer maar het lijkt niet echt gevaarlijk. Toch gebeurt er iets raars voor je. Er lijkt een schim door de lucht te vliegen. Je schrikt ervan, en meteen daarna zie je een camper op de weg staan. Het is geen ongeluk geweest, maar het is ook niet de plek waar je zou parkeren als je naar Ravenwood Park zou willen. De camper stal direct voor de poort! Overal liggen spullen, de ruiten van de camper zijn kapot en er zitten rare gaten in het dak alsof deze is opengescheurd door klauwen. Na het doorzoeken van de spullen kan je de camper open maken met de sleutel. Binnen tref je een bang meisje aan die verteld dat haar ouders door een groot monster meegenomen zijn. Op dat moment komt er een gigantische kraai gehuld in mist die de camper omrolt. Jij wordt uit het raam geslingerd. Wanneer je wakker wordt lijkt ineens alles anders! De zon schijnt en de poort van Ravenwood is niet meer oud en slecht onderhouden, maar lijkt wel als nieuw! Er klopt iets niet, en jij gaat uitzoeken wat!

Eenmaal binnen lijkt het alsof er niets is gebeurd. De eigenaar van het park praat met een pakjesbezorger en de kaartjesverkoopster geeft je een kaartje voor de gondel. Geen van beiden hebben iets gezien of gehoord van de camper en de familie. De eigenaar hoort jouw verhaal aan en zegt dat hij hulp zal roepen zodra hij zijn mobieltje uit zijn huis heeft gehaald. Maar terwijl jij door het park loopt vind je allerlei spullen van het kleine meisje en haar ouders! Ze zijn binnen geweest, en niets is wat het lijkt. Tijdens je onderzoek wordt je door een vreemde schim in een kelder geduwd en opgesloten. Hier vind je een cel waar een mysterieuze man opgesloten zit. Hij belooft je te helpen met je onderzoek, als jij hem probeert te bevrijden. Hij weet akelig veel van de eigenaar en zegt dat dit gezin niet de eerste mensen zijn die hier ‘verdwenen’. Je hebt geen andere keus als je het gezin wilt vinden, je zult wel met hem samen moeten werken om dit mysterie op te lossen.

Tijdens je zoektocht naar het gezin kom je veel van hun spullen tegen. Sommige zullen in elkaar gezet moeten worden voordat je het kunt gebruiken voor je onderzoek. In speciale zoekafbeeldingen kun je veel nuttige spullen vinden die je later nodig zult hebben. Door sommige spullen meteen op elkaar te gebruiken kan je veel geheimen ontrafelen! De vele aanwijzingen leiden je door het park, en het park lijkt jou in de gaten te houden. De bomen lijken ogen te hebben, de huizen lijken te veranderen terwijl je erlangs loopt. Deze vermoedelijke illusies zijn te verzamelen, als een extra uitdaging in het spel. Ze vallen soms niet op door alle rare gebeurtenissen en het is dus soms even zoeken! In het hele park zijn ook witte magische vlinders te vinden. Ook deze kan je verzamelen als je ze vind. De vele trofeeën zijn een extra uitdaging om te verzamelen met behulp van de vele minigames en puzzels. En als dat allemaal nog niet genoeg is kan je zelfs nog bonusmateriaal spelen aan het eind van dit spannende onderzoek! Ben jij klaar voor alles wat Enigmatis – The Mists of Ravenwood te bieden heeft? Los dit mysterie op en red het gezin van een gruwelijk lot!

Conclusie:Enigmatis – The Mists of Ravenwood Collectors Edition is een zeer spannend spel die het uiterste vergt van jouw detective vaardigheden. Het lot van het gezin wat bij het park is verdwenen ligt in jouw handen! Onderzoek de vreemde gebeurtenissen en stel een lijst met verdachten op. Staat de man in de cel echt aan jouw kant? En wat weet de eigenaar van het park over deze gebeurtenissen? Verbergt hij misschien iets? Met de vele collectables in het spel, de minigames, puzzels en de vele trofeeën is er genoeg te doen! Geniet van de grafische filmpjes en van de adembenemende locaties. Durf jij achter de waarheid aan te gaan in dit duistere spel?
Enigmatis – The Mists of Ravenwood Collectors Edition is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €19,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.