Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het puzzel spel Puzzle Express.Als je in een nostalgische bui bent en je hebt Tetris niet bij de hand, dan is Puzzle Express een perfect alternatief. In Puzzle Expres zal jij verantwoordelijk zijn voor het vullen van treinwagons. In het menu kun je kiezen tussen Scenic en Express. Scenic is een ontspannen modus waarin je het spel speelt en je per level een andere Amerikaanse stad bezoekt. In het begin van het level krijg je informatie over de stad en zijn bezienswaardigheden, daarna kan je starten met inpakken van die wagons. Express is de modus waarbij je op tijdsdruk speelt. Je krijgt een maximale gemiddelde tijd dat je bezig mag zijn met een wagon. De tijd wordt bijgehouden en aan het eind van het level wordt berekend wat jouw gemiddelde tijd was. Is dit binnen de maximale tijdslimiet, dan heb je geluk en mag je naar het volgende level. Als dat niet zo is dan heb je pech en mag je helemaal overnieuw beginnen bij level 1.

Na het kiezen tussen Scenic en Express krijg je een treinspoor te zien. Afhankelijk van het level waarin je speelt kunnen er meerdere treinsporen te zien zijn. Per spoor zal er een trein arriveren met een wagon die je vol moet stoppen. Onder in beeld is een transportband te zien waar de blokjes overheen zullen bewegen. Met je muis kan je een blokje oppakken, draaien en in de wagon plaatsen. Er is een bak waar je het blokje in kunt plaatsen als je het per ongeluk had opgepakt. Het blokje wordt dan vernietigd, maar dat gaat je wel punten kosten! Als je niet snel genoeg inpakt zal de lopende band vol raken, wanneer de band vol is heb je verloren en moet je weer bij level 1 beginnen.

Het kan voor komen dat je een ruimte in je wagon over houd ter grootte van 1 blokje. Je kunt er een rood blokje plaatsen, maar hier heb je er niet veel van. Je kunt er meer van krijgen door veel andere blokken te plaatsen, waardoor een balkje volloopt. Als het balkje vol zit krijg je een nieuw rood blokje om te gebruiken. Deze blokjes kan je niet meenemen naar een volgend level, dus strategisch plannen om gebruik te voorkomen is zeker aan te raden! Sommige blokken hebben power-ups. De power-ups zorgen voor dubbele scores, meer tijd of het volledig invullen van een rij in de wagon. Wanneer iedere wagon gevuld is zal er een afbeelding zichtbaar zijn. De afbeelding kan je wijzigen met je eigen afbeeldingen, of je kan extra afbeeldingen laten downloaden door de game. Uiteindelijk zal je van de afbeeldingen niet veel meekrijgen want het volladen van de treinwagons kost erg veel concentratie! Heb jij zin in strategisch gepuzzel en ben je in een nostalgische bui? Dan is Puzzle Express voor jou de oplossing.

Conclusie:In Puzzle Express zal je met verschillende vormen blokjes treinwagons moeten vullen. In deze Tetris-achtige game vol power-ups en tijdsdruk zal je je hoofd koel moeten houden en strategisch na moeten denken om zo ver mogelijk te komen. Als je eenmaal verloren hebt moet je weer vanaf level 1 starten. Plaats jezelf in de highscores en kijk hoe je familieleden het doen! Wie is er het beste in inpakken en zal er met de eerste plaats vandoor gaan?Puzzle Express is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer puzzel spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.