Gameland Kids was dit weekend weer te bezoeken in Attractiepark Slagharen. Ook dit jaar ben ik er bij om te kijken welke activiteiten er voor de kinderen zijn opgezet. Van retro games tot Mario Kart 8, deze jonge gamers mogen alles in hun handen nemen en proberen!Gameland Kids is weer neergestreken in het attractiepark en de kinderen hebben bij de vele consoles en computers vrij spel. De ouders doen met veel plezier mee, of halen rustig een kopje koffie terwijl hun kinderen plezier maken. De stands vallen goed op en trekken veel aandacht, al lijkt het toch wat rustiger te zijn dit jaar ten opzichte van vorig jaar. Natuurlijk is er morgen ook nog een dag waarop kinderen het park en de vele spellen kunnen verkennen.

Vanuit de ingang zijn er twee locaties meteen zichtbaar, waaronder de grote tent van Minecraft. Hier kunnen kinderen achter een computer kruipen en de creatieve wereld van Minecraft ontdekken. De stand trekt veel aandacht, want de hele dag door zijn kinderen met elkaar aan het bouwen, ontdekken en afbreken in deze blokkerige wereld. Echte rijen voor deze game staan er niet, wat natuurlijk prettig is want zo ben je snel aan de beurt. Sommige kinderen gaan samen aan de slag achter een computer, waarbij ze overleggen over wat ze gaan maken en vervolgens samen aan de slag gaan.

Wat ook duidelijk in het zicht staat is de grote gele bus van Game Mania. Hier wordt Disney Infinity aangeboden in de speciaal omgebouwde bus. Op de gele banken kunnen kinderen een controller pakken en met hun favoriete Disney-figuren spelen. Op schermen aan de bovenkant van de bus zien zij de poppetjes tot leven komen en avonturen beleven. Sommige ouders lijken onder de indruk van de game en komen er gezellig bij zitten. Hier is gelukkig ruimte genoeg voor. De kinderen krijgen na afloop een Power Disc mee die zij bij dit spel thuis kunnen gebruiken.

Ook Nintendo is dit jaar weer van de partij met Mario Kart 8 als de grote aandachtstrekker. Natuurlijk zijn ook de Nintendo 3DS- en 2DS-handhelds aanwezig met verschillende spellen om te proberen. Voor ieder spel wat de kinderen doen, krijgt hij of zij een magneetje van Mario Kart 8 om bijvoorbeeld thuis op de koelkast te plaatsen. Met zes verschillende magneetjes zijn ze allemaal druk in de weer om verschillende spellen uit te proberen en ze zo allemaal te verzamelen. Als ze Mario Kart 8 willen proberen op de Wii U kunnen zij vervolgens ook een magneetbord winnen geheel in de stijl van Mario Kart 8 als zij eerste worden in de races.

Er is één locatie die in eerste instantie wat meer verscholen ligt, namelijk in het 4D-theater! Met speciale tegeltjes met gamefiguren erop word je al snel naar de ingang geleid. Binnen in dit donkere theater ga je een stuk terug in de tijd, wat voor sommige kinderen volkomen nieuw zal zijn. Zitzakken omsingelen hier televisies met de NES, SNES of de Nintendo 64 aangesloten. Even terug in de nostalgie met de allereerste Mario-games, Duck Hunt en nog veel meer. De donkere ruimte wordt druk bezocht door gezinnen die met zijn allen op de zitzakken plaats nemen om hier samen eventjes te genieten.

Voorbij de gangen met de oude Nintendo systemen is het grote 4D-theater, wat nu omgebouwd is tot de ultieme mega Mario-ervaring. Een grote beamer laat de ouderwetse Mario-game zien op een enorm scherm. Voor de kinderen en hun ouders liggen twee reusachtige controllers, die in eerste instantie op kussens lijken. Wat sommige mensen niet lijken te verwachten is dat de controllers echt werken! Je zult moeten samenwerken om onze geliefde loodgieter te zien springen en rennen, en de ouders en kinderen lijken hiervan te genieten. Andere ouders zitten vol verbijstering naar het grote scherm te kijken vanaf de tribune, het lijkt makkelijker als het is met zulke grote knoppen.

Gameland Kids is morgen ook nog te bezoeken in Attractiepark Slagharen. Kinderen kunnen zich uren vermaken met alle games, maar natuurlijk ook in alle attracties in het park! Als ouder kan je ze lekker hun gang laten gaan, of natuurlijk zelf ook fanatiek mee gamen! Voor meer informatie kun je naar de site gaan van Gameland Kids , en over het attractiepark kun je naar de site gaan van Attractiepark Slagharen .

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.