Vorige maand werden dan eindelijk de oude E.T cartridges voor de Atari 2600 opgegraven. Mocht je er eentje willen bemachtigen ze worden binnenkort geveild.
Al jaren werden we lekker gemaakt met het verhaal van E.T die ergens in de woestijn lag. Ieder jaar was er wel iemand die zich afvroeg of deze mythe waar was. Nu hebben ze eindelijk iemand er flink voor laten graven. Ze lagen een stuk dieper dan gedacht maar ze lagen er wel. Wat ga je nu met al die games doen juist veilen en kijken of het nog iets oplevert. In totaal zijn er 1300 cartridges opgegraven, 100 hiervan gaan naar de productiemaatschappij Lightbox. Zij maken een documentaire over de hele opgraving. Een kleine 500 exemplaren worden gedoneerd aan musea’s en de overige 700 worden geveild. Er is nog niets bekend over start bedragen maar ik gok dat je er wel een aantal stuivers voor moet neertellen.Mocht je toch achter het net vissen, er schijnen nog zo’n 700.000 exemplaren in New Mexico te liggen. Dus neem je strandemmertje en schepje mee en maak er een leuk dagje uit van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.